Donker Plafond / 3 redenen om te gebruiken in een ruime woonkamer

Het donkere plafond in het interieur van het huis helpt om weg te gaan van de sjabloon, traditionele opties voor het decoreren van de ruimte. Deze niet-standaard oplossing voegt individualiteit toe aan het huis. Het is de moeite waard om het plafond in een donkere kleur te gebruiken in ruime kamers met een hoogte van minimaal 3 meter, met grote ramen en goede natuurlijke verlichting. In dit geval zal het donkere palet de ruimte niet verpletteren en beperken. Dit is te zien aan het voorbeeld van het project van het architectenbureau Atelier RUA. Het huis heeft een oppervlakte van 300 vierkante meter, het plafond is gemaakt in grijs en imiteert een betonnen oppervlak.

donker plafond lichte muren

Bedenk wat een ruime woonkamer met een donker plafond heeft gekregen.

kleur plafond woonkamer

Donker plafond in het interieur – visuele diepte van de ruimte

Een ruime kamer in een donkere toon lijkt dieper, tegenoverliggende muren bewegen visueel van elkaar af. Om de ruimte nog meer diepte te geven, hebben de ontwerpers een vierkant patroon op het plafond aangebracht dat naar het midden toe convergeert. Deze techniek voegt diepte toe, niet alleen in het horizontale maar ook in het verticale vlak.

donker plafond hal

Tegelijkertijd is de woonkamer vrij licht en licht door hoogwaardige kunstverlichting en panoramische beglazing. In een ruime kamer zorgen hoge donkere plafonds voor gezelligheid. Het interieur wordt meer verzadigd dan wanneer het in een effen lichte kleur is gemaakt.

Donkere plafonds – spectaculaire meubels

Een van de belangrijkste redenen om een ​​donker plafond in het interieur van de woonkamer te gebruiken, is de originaliteit van de inrichting. De toon van het plafond moet duidelijk overeenkomen met de rest van het palet. In het gepresenteerde project hebben de architecten het in dezelfde kleur gemaakt als de muren. Door de speciale textuur en patronen die een betonoppervlak imiteren, gaan de wanden en het plafond niet samen – er is een duidelijke lijn tussen de vlakken zichtbaar.

grijs plafond

Het donkere plafond maakt het mogelijk om de armaturen te accentueren. Op een grijze achtergrond met een betonnen structuur zien zowel witte als transparante lampen en zwarte tinten er even helder en contrasterend uit.

Donker plafond

De woonkamer met donker plafond kenmerkt zich door een ultramodern design. Het is geschikt voor futuristische stijlen, loft, fusion, eclecticisme, minimalisme, hi-tech.

Donker plafond

Interieur met een donker plafond – de nadruk op natuurlijkheid

Het donkergrijze plafond op de foto in natuurlijke kleur lijkt op natuurlijke materialen, steen. Het benadrukt de milieuvriendelijkheid van het interieur. Het palet is zo dicht mogelijk bij natuurlijk, natuurlijk. Hierdoor is de interne ruimte van het huis in harmonie met het externe natuurlijke landschap. Een nauwe verbinding tussen binnen en buiten wordt verzekerd door panoramische beglazing.

donker plafond slaapkamer

Het is dus de moeite waard om een ​​donker plafond in een ruime woonkamer te gebruiken, niet alleen om het interieur origineel te maken, maar ook om er opzichtigheid en natuurlijkheid aan toe te voegen. Met deze techniek kun je met ruimte spelen, er visueel intern volume aan toevoegen. Maar dit is alleen op voorwaarde van grote leefruimte en de hoogte van het pand. In een compacte kamer worden donkere tinten daarentegen kleiner.

ArchitectsAtelier RUA