Meteen naar de inhoud
ArtFacade » Gevel Schilderen Kleuren

Gevel Schilderen Kleuren

Als u niet weet welke kleur van de gevel van het huis u moet kiezen, kunt u met de foto’s in onze galerij deze gemakkelijk kiezen. We hebben veel opties die zich onderscheiden door originaliteit, harmonie, schoonheid en alle moderne esthetische kwaliteiten.

Groene muren - lichtgrijs decor, stucwerk: kies online de kleur van de gevel van het huis

U kiest eenvoudig uw uitvoering uit onze trendy kleurencombinaties van de gevel met het dak, combinaties van twee of meer kleuren op de gevel en verdwaalt niet in een enorm kleurenpalet.

Gevel schilderen kleuren / 69+ trendy kleurencombinaties van gevelverf met dak, decor, ramen

Soms denken we bij het decoreren van gevels helemaal niet aan kleurencombinaties. Dus pas als het werk klaar is, blijkt dat het huis vaak enigszins abnormaal, vies lijkt, helemaal niet harmoniseert, met andere woorden – de oplossing voor de kleurengevel van het huis is “naar de hel”. Daarom moeten vóór het schilderen, vooral particuliere huizen, verschillende regels worden gevolgd.

De meest optimale combinatie is een combinatie van twee of drie kleuren van het palet. Dat wil zeggen, de grijze kleur neemt de belangrijkste plaats in waarin bijvoorbeeld het dak en de muren worden getekend, en de rest van de gevel en decorelementen zijn donkerder. Deze universele methode is in alle situaties toepasbaar.

In de meeste gevallen is het belangrijk om een ​​standaard witte kleur te gebruiken, bijvoorbeeld bij het schilderen van gevels en andere gevelelementen. Wit identificeert op briljante wijze de belangrijkste elementen van het huis, evenals de originaliteit van andere kleuren die het dak, de muren, enz. Vertegenwoordigen.

In welke kleur moet bijvoorbeeld een huis met een grijs dak worden geschilderd? Er zijn veel mogelijkheden. De optimale oplossing is om dezelfde harmonieuze aardekleur te kiezen die bruin kan worden. Het grijze dak en de bruine gevel zijn erg sfeervol. Het is ook interessant om beige en pastelkleuren te combineren met een grijs dak.

De hierboven beschreven situaties kunnen betekenen dat gangbare kleuren voor gevelontwerp pastel, bruin, grijs en zacht wit zijn. Maar de kleurkeuze is nog niet voorbij.

Ongebruikelijke kleuren zoals salie of donkerblauw zijn tegenwoordig erg populair. Ze zien er origineel uit tegen dezelfde grijze achtergrond. Interessante witte combinaties en turkoois, en je kunt ze op verschillende manieren combineren: turkoois en witte dakgevels – en vice versa.

En voor degenen die willen profiteren van moderne technologie, zijn er veel geweldige manieren om te experimenteren met de kleuren van de gevel, het dak en andere elementen. U kunt eenvoudig combinaties van kleuren van gevels kiezen op gespecialiseerde websites van fabrikanten van verven en vernissen.

Als u niet weet welke kleur u het huis buiten moet schilderen, helpen de foto’s van onze galerij u bij het maken van de juiste keuze. We hebben een breed scala aan opties gepresenteerd die zich onderscheiden door originaliteit, harmonie en alle moderne esthetische kwaliteiten.

Soms denken ze bij het decoreren van gevels helemaal niet aan kleurcompatibiliteit. Later, wanneer het werk klaar is, blijkt vaak dat het huis er op de een of andere manier onnatuurlijk, slordig uitziet, er is absoluut geen harmonie, met andere woorden – het kleurenschema van de gevel van het huis is verkeerd gekozen.

Daarom moeten bij het omgaan met huizen, vooral particuliere, verschillende regels worden gevolgd.

De meest optimale combinatie is een combinatie van twee of drie kleuren van hetzelfde palet. Dat wil zeggen, de belangrijkste grijze kleur wordt genomen, waarin bijvoorbeeld het dak is geverfd en de resterende elementen van de gevel en het decor grijs worden geverfd tot een toon lichter of donkerder. Deze universele methode is in elke situatie relevant.

In de meeste gevallen is het belangrijk om een ​​universele en klassieke witte kleur te gebruiken, bijvoorbeeld bij het schilderen van gevels en andere gevelelementen. Wit benadrukt helder de belangrijkste elementen van het huis en benadrukt ook de originaliteit van andere kleuren die worden gebruikt om het dak, de muren, enz.

Welke kleur moet je bijvoorbeeld een huis met een grijs dak schilderen? Er zijn veel mogelijkheden. De optimale oplossing is om dezelfde harmonieuze aardse kleur te kiezen die bruin kan worden. Het grijze dak en de bruine gevel zien er erg sfeervol uit. Beige, pastelkleuren worden ook interessant gecombineerd met het grijze dak.

Gezien alle hierboven beschreven situaties kunnen we concluderen dat de meest voorkomende kleuren bij het ontwerp van gevels bruin, grijs, wit zijn, evenals zachte pastelkleuren. Maar het beeld van het moderne gevelkleurenschema is nog niet compleet.

Ongebruikelijke kleuren zijn tegenwoordig erg populair, bijvoorbeeld salie of marineblauw. Ze zien er origineel uit tegen de achtergrond van hetzelfde grijs. De combinaties van wit en turkoois zijn interessant en ze kunnen op verschillende manieren worden gecombineerd: een turkoois dak en een witte gevel – en vice versa.

En voor degenen die willen profiteren van moderne technologie, bieden tal van services een geweldige manier om te experimenteren met de kleuren van de gevel, het dak en andere elementen. Iedereen kan online de kleur van de gevel van het huis kiezen met behulp van een eenvoudige navigatie.

Pistache Kleur van de gevel

De gevel van het huis is versierd met verschillende materialen die het gebouw een meer natuurlijke en verfijnde kleur geven. Of het nu steen, hout, baksteen of pleisterwerk is – al deze materialen of hun combinaties kunnen het uiterlijk van het hele gebouw onherkenbaar veranderen.

Om de kleur van de gevel van een huis te kiezen, moet rekening worden gehouden met een hele reeks factoren, zoals klimaat, territoriale ligging, technische kenmerken, doel van het gebouw, grootte, type afwerkingsmaterialen, structurele elementen, enzovoort. Het is belangrijk om te onthouden dat de juiste kleurencombinaties bijdragen aan het creëren van hoogwaardige architecturale ensembles die indrukwekkend zijn in hun schoonheid.

De oervraag: welke kleur moet de gevel van het huis schilderen? Bij het kiezen van een kleurenschema voor een gevel, moet u een paar eenvoudige regels volgen. Ten eerste hebben lichtere kleuren de voorkeur boven hun heldere en verzadigde tegenhangers.

Ten tweede worden tinten die afkomstig zijn uit dezelfde kleur perfect met elkaar gecombineerd. Om de klassieke uitstraling van een gebouw te krijgen, moet u natuurlijke kleuren kiezen. Zo geeft een correct gecombineerd kleurenpalet het huis een speciale individualiteit en originaliteit.

Als je goed naar de foto kijkt, kan de combinatie van de kleur van de gevel van het huis in een grote variatie worden uitgevoerd. Dus voor het schilderen van muren worden vaak warme kleuren gebruikt, waaronder bruin, rood en oranje.

De combinatie van witte en grijze tinten is populair. Het is belangrijk om te onthouden dat deze kleuren in beperkte hoeveelheden moeten worden gebruikt, omdat misbruik het uiterlijk van het huis volledig smakeloos kan maken.

De buitenkant van het huis moet aantrekkelijk en netjes zijn, en heldere kleurenschema’s op een speciale manier onderscheiden de structuur van het landschap en voegen visueel de grootte van het gebouw zelf toe. De witte kleur van de gevelafwerking is goed te combineren met andere interessante tinten.

Onder de trendy kleuren van de gevels van huizen is ook groen, dat perfect combineert met de omgeving. Het wordt vaak gebruikt om de gevels van grote herenhuizen of chalets te versieren. Bovendien maakt moderne architectuur het gebruik van paarse en zelfs zwarte kleurenschema’s mogelijk.

De populaire pistachekleur zal zeker een interessante keuze worden voor de decoratie van de gevel. Omdat het helder en tegelijkertijd verfrissend is, zal de pistachekleur van de gevel van het huis de ziel met vreugde vullen en je zeker opvrolijken. De energie en lichtheid die pistachekleur heeft, laten je gewoon niet onverschillig, daarom ziet het er geweldig uit op de gevel van het gebouw.

Als je op internet naar foto’s van de kleur van de gevels van huizen kijkt, begrijp je dat terracotta, dat modern is en tegelijkertijd een gevoel van rust oproept, ook een goede keuze is voor decoratie. Dit ontwerp kan worden gemaakt van zowel heldere als zachtere tinten.

Het is belangrijk om te onthouden dat de specificiteit van het gebouw zelf wordt bepaald door de combinatie van kleuren, omdat een onjuist geselecteerd kleurenpalet de schoonheid van de architectuur kan bederven. Er moet rekening worden gehouden met de textuur van de materialen en de grootte van de afzonderlijke delen van de gevel. Een gladde textuur kan de helderheid verhogen, terwijl een ruwe textuur de kleuren zeker zal verzachten. Als u een kleurenschema voor de gevel kiest, moet u er ook voor zorgen dat al zijn elementen correct worden benadrukt: deuren, daken, ramen.

Buitenkleuren van een huis met een groendak

Het dak van een huis is niet alleen een middel dat beschermt tegen slecht weer, maar ook een belangrijk element van de inrichting van het hele gebouw en zelfs een hele woonwijk. Om ervoor te zorgen dat het dak van het huis perfect past bij het ontwerp van de gevel, moet u zorgvuldig het hoofdkleurenpalet kiezen en alle kleuropties en hun tinten correct combineren. Maar allereerst, om het algemene uiterlijk van het huis harmonieus in het omringende landschap te laten passen, moeten de kleuren worden gekozen op basis van waar het gebouw zich bevindt – of het nu een bos, bergen of de kust is.

Om het afgewerkte resultaat na de bouw aangenaam te laten imponeren, dient u van tevoren een plan op te stellen waarop wordt nagedacht welke kleurencombinatie voor het schilderen van de gevel van het huis en het dak het meest succesvol zal zijn.

Natuurlijk beslist de eigenaar zelf of hij er mentaal over nadenkt, alles op papier zet of hulp zoekt bij specialisten in dit vak, die professioneel zowel het materiaal voor decoratie als een harmonieuze combinatie van kleuren selecteren. Bovendien maken moderne technologieën het ook mogelijk om een ​​digitale indeling van de toekomstige woning te maken, waardoor de kleur van de gevel van het huis en het dak gemakkelijk kan worden afgestemd.

Welke kleur moet de gevel van een huis met een groen dak schilderen? Groen is een vrij veel voorkomende kleuroptie voor bloed. Voor elke persoon duidt deze kleur op een onbewust niveau het verlangen naar ontwikkeling en harmonie in de natuur aan. De kleur symboliseert groen gras, dat ons begint te bekoren na een lange, koude en kleurloze winter.

De groene kleur van het dak van de woning geeft veel keuzevrijheid, omdat deze kleur vrij gemakkelijk te combineren is. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. De minst succesvolle combinaties zijn groene en donkerblauwe of turquoise tinten; je moet de gevel ook niet in dezelfde tint als het dak decoreren.

Mensen die originaliteit waarderen, kunnen veilig kiezen voor felle kleuren, tot rood.

In de meeste gevallen worden kleuren die gerelateerd zijn aan de natuur gebruikt voor geveldecoratie – geel, bruin, pastel. Deze kleuren vullen elkaar perfect aan. Een huis met gele muren, dat wordt aangevuld met ramen en deuren met donkere kleuren, ziet er bijvoorbeeld bijzonder gezellig en representatief uit.

Op de foto ziet de combinatie van kleuren van de gevel van het huis er behoorlijk divers uit. We zien echter dat de meest voorkomende gevels wit en grijs zijn. Wit is volledig neutraal en te combineren met alle kleuren.

Grijs is een geweldige achtergrond voor heldere bouwelementen. Beide kleuren, gecombineerd met een groendak, zijn een mooie harmonieuze optie.

De vraag rijst vaak “Welke kleur van het dak moet je kiezen voor een houten huis?” Maar zelfs hier is alles eenvoudig. Natuurlijk hout heeft zelf een aantrekkelijke pasteltint die gemakkelijk te combineren is met bijna alle kleuren, inclusief groen. Als er zich echter problemen voordoen bij de selectie van het kleurenpalet, kunt u de selectie van de kleur van het dak en de muren van het huis online gebruiken.

Kleur buitengevel huis met een grijs dak

Degenen voor wie het vooral belangrijk is dat hun huis in de perfecte stijl is gemaakt, moeten sterk nadenken over hoe ze professioneel een combinatie van kleuren kunnen kiezen om de gevel van het huis te schilderen. Op de een of andere manier hangt de keuze van de juiste kleuren af ​​van de doelen van de eigenaren: iemand moet bijvoorbeeld het gebouw van het huis tussen de omringende bomen verbergen, en iemand daarentegen probeert het te benadrukken en de individualiteit te benadrukken.

Allereerst is het de moeite waard om te benadrukken dat het kleurenschema van het dak is gekozen, met name gericht op de gevel van het huis. Een klassieke en vrij populaire optie is de combinatie van een donker dak met lichte muren.

Deze optie is echter slechts een van de vele. Het is de moeite waard om een ​​aantal regels te onthouden die moeten worden nageleefd om een ​​uitstekend visueel effect te bereiken dat een gebouw zal krijgen.

Ten eerste moet de kleur van het dak correct overeenkomen met de andere bouwelementen. Ten tweede moet het in harmonie zijn met het terrein. Ten slotte moet de kleur van het dak passen bij het architectonisch concept van het gebouw als geheel.

Hoe de kleur van de gevel van een huis met een grijs dak kiezen? Hoe kleuren samen worden waargenomen, kan door veel factoren worden beïnvloed, zoals verlichting en de textuur van materialen. Daarom moet, voordat grondstoffen voor de hele gevel worden ingekocht, eerst een proef op een stuk muur worden gemaakt.

Het zal niet moeilijk zijn om de kleur van de gevel van het huis te kiezen als u de kenmerken van elk kleurenschema kent. Het actieve gebruik van grijs in interieuroplossingen is een bijzondere modieuze nieuwigheid geworden. Een tijdlang werd aangenomen dat een dergelijke kleur te donker en onwaardig was om de belangrijkste te zijn.

In werkelijkheid kan grijs echter perfect elk interieur aanvullen en zo nodig het effect van andere kleuren verzachten. Het is veilig om aan te nemen dat een dergelijke kleur zowel eenvoudig als gecombineerd met andere kan zijn.

U kunt natuurlijk kant-en-klare foto’s van de kleurencombinatie van de gevel van het huis gebruiken, maar het wordt interessanter om dit probleem zelf op te lossen. Als u nadenkt over welke kleur de gevel van een huis met een grijs dak moet schilderen, moet u niet vergeten dat vergelijkbare tinten elkaar perfect aanvullen.

Door het gebruik van natuurlijke kleuren krijgt de gevel een klassieke uitstraling. Modieuze kleuren van de gevels van huizen worden ook vertegenwoordigd door pastelkleuren, waarvan het gebruik minder risico’s met zich meebrengt dan intensere, omdat donkere kleuren vaak eerder indringend dan neutraal worden.

Als u plotseling twijfelt over welk kleurenschema u moet kiezen voor een groot oppervlak van de gevel tussen gerelateerde kleuren, moet u degene kiezen die het minst helder wordt. Op de foto van de kleuren van de gevels van huizen kun je zien dat je veilig donkere en krachtigere kleuren kunt creëren op kleine vlakken, of door ze te combineren met lichte tinten.

Houd er rekening mee dat het gebruik van een verscheidenheid aan kleurencombinaties voor het schilderen van de gevel van een huis, het daardoor diverser maakt en wat originaliteit toevoegt. De juiste beslissing is echter om u te beperken tot een paar kleuren, omdat het gebruik van veel kleuren een negatief gevoel kan geven.

Buitenmuur kleuren van het huis met een rood dak

Het proces van het bouwen van een huis zal zeker eindigen met de fase van het bedekken van het dak en het decoreren van de gevel. In deze fase moet alles in het werk worden gesteld om de juiste kleurencombinatie van de belangrijkste elementen van het exterieur te creëren, omdat alleen op deze manier het gebouw een esthetisch en aantrekkelijk uiterlijk krijgt.

Het zal moeilijk zijn om dit goed te doen, zelfs voor mensen met een verfijnde smaak. Vaak wenden huiseigenaren zich in een dergelijke situatie tot professionele ontwerpers voor hulp. Maar waar leiden de experts zelf zich door bij het creëren van kleurvariaties voor huisdecoratie?

Het kleurenschema voor de buitenkant van een gebouw is een veel belangrijkere factor dan we ons misschien kunnen voorstellen. Door deze of die kleuren correct te gebruiken, kunt u discreet enkele van de architectonische gebreken van het huis verbergen en de voordelen ervan benadrukken.

Het is ook mogelijk om de visuele perceptie van de vorm te veranderen of de mate van natuurlijk licht te beïnvloeden, wat vooral belangrijk is tijdens de bouw op breedtegraden waar het klimaat niet gematigd is.

Zoals we al hebben begrepen, zal het niet eenvoudig zijn om de kleur van de gevel van het huis te kiezen, maar met een groot assortiment aan moderne bouwmaterialen kunt u zelfs het meest interessante kleurenschema creëren. U kunt eenvoudig kant-en-klare foto’s van de kleurencombinatie van de gevel van het huis gebruiken of de kleur van de gevel van het huis online kiezen, maar zelf of met de medewerking van een specialist nadenken over dit probleem is een veel correctere oplossing.

Er zijn drie standaardmethoden voor kleurafstemming voor gevel en dak. In de eerste versmelt de kleur van de muren van de gevel zelf met het kleurenschema van het dak. Deze optie is niet de meest correcte, maar wordt soms aan de buitenkant aangetroffen.

De tweede optie is klassiek. Het is een combinatie van een lichte gevel en een donker dak. Deze optie is een van de meest acceptabele. En tot slot is de derde optie een combinatie van een donkere gevel en een licht dak. Deze keuze is de meest originele van de gepresenteerde.

Dus welke kleur om de gevel van een huis met een rood dak te schilderen? Volgens psychologen kan rood in het ontwerp van zowel het interieur als het exterieur de vitaliteit actief verhogen, het niveau van hersenactiviteit en prestaties verbeteren.

Het enige dat u moet onthouden: het mag niet overheersen, maar moet de kalmere tinten aanvullen.

Het rode dak wordt dus ideaal gecombineerd met pastelkleuren, waardoor het huis er harmonieus uitziet. Deze optie is ook geschikt als u zich afvraagt ​​”Welke kleur van het dak moet u kiezen voor een houten huis?” Natuurlijk hout heeft zelf een aangename en zachte tint, waardoor het de rode kleur van het dak kan balanceren.

Hoewel er veel kleurcombinaties zijn voor het schilderen van de gevel van een huis, mogen we niet vergeten dat de kleurkeuze voor het gevelontwerp vooral afhangt van de bouwstijl waarin het gebouw is gebouwd. De meest voorkomende stijlen zijn etnisch, klassiek, gotisch, alpine en vele andere.

Kleur buitenmuur van een huis met een bruin dak

Het is niet voor niets dat algemeen wordt aangenomen dat een privéhuis, net als een persoon, niet alleen van binnen mooi moet zijn, maar ook van buiten. Een harmonieus kleurenschema en de juiste materialen hebben dus een groot gewicht in de manier waarop een gebouw wordt waargenomen. De juiste kleurkeuze voor zowel de gevel als het dak bepaalt de algehele uitstraling van het huis als geheel, waardoor het comfortabeler en gastvrijer wordt, of een betrouwbaar en ongenaakbaar gebouw voor anderen.

Volgens de technologische kenmerken van de constructie wordt het proces van het afwerken van de gevel onmiddellijk na de voltooiing van de dakconstructie uitgevoerd. Het dak zal de eigenaren vele jaren van dienst zijn, maar de gevels kunnen om de 5-7 jaar worden vervangen.

Houd er ook rekening mee dat het kleurenpalet van kleuren waarin materialen voor het afwerken van de gevels van privéwoningen op de moderne markt worden gepresenteerd in een vrij rijk assortiment, terwijl deze variëteit niet zo geweldig is voor dakbedekkingsmaterialen. We zien dus dat u eerst het materiaal voor het dak en het kleurenschema moet kiezen.

Wat wordt de kleur van de gevel van een huis met een bruin dak? Het is een vrij moeilijke taak om uiteindelijk te beslissen hoe u met succes de combinatie van kleuren in de buitendecoratie van het huis kunt kiezen. Het uiteindelijke resultaat wordt beïnvloed door vele factoren: de compatibiliteit van kleurschakeringen, de locatie van het huis of de kenmerken van architectonische oplossingen.

Vandaag zullen we eindelijk beslissen hoe we de juiste kleur kiezen voor de gevel van een huis met een bruin dak, na alle mogelijke opties te hebben overwogen. Bruin is op zichzelf een symbool van stabiliteit, loyaliteit en betrouwbaarheid. In de psychologie wordt het beschouwd als de kleur van comfort en veiligheid. Deze kleur wordt vaak gebruikt bij het ontwerpen van interieurs, waardoor ze steviger worden en ook bevorderlijk zijn voor het creëren van een huis.

Daken in bruin zijn de meest voorkomende daken, of het nu gaat om een ​​groot herenhuis of een kleine gezinswoning aan het meer. Tijdens het bouwproces rijst vaak de vraag: welke kleur moet het huis schilderen als het dak bruin is?

Het is verbazingwekkend hoe de combinatie van kleuren voor het schilderen van de gevel van een huis in dit geval wordt weergegeven door een groot aantal variaties.

De ideale aanvulling op bruin zijn voornamelijk pastelkleuren, waardoor een zachtere en meer casual look ontstaat. Interessantere combinatie-opties zijn blauwe en turquoise tinten, die een gevoel van helderheid en frisheid toevoegen aan het algemene beeld van het huis. Zachtroze kleur past bij liefhebbers van delicate kleurencombinaties.

Met de vraag “In welke kleur moet de gevel van het huis worden geschilderd?”, Is het belangrijk om niet stil te staan ​​bij één kleurenschema, omdat de gevel zelf een set onderdelen is die op verschillende manieren kunnen worden gedecoreerd.

Zo zien we bijvoorbeeld op verschillende foto’s van kleurencombinaties van de gevel van een huis dat witte traptreden en kozijnen bijzonder harmonieus gecombineerd zullen worden met het bruine dak. De klassieke zwart-witte kleuren zijn ook een goede oplossing, maar ze mogen niet te veel worden gebruikt.