Meteen naar de inhoud
ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » Glazen Blokken / 3 Voordelen van gebruik

Glazen Blokken / 3 Voordelen van gebruik

Glazen blokken zijn doorschijnende verzegelde producten gemaakt van glasplaten. Ze worden gebruikt bij de bouw van particuliere huizen voor de constructie van doorschijnende muren en ramen. Een voorbeeld van een woning op basis van glazen blokken is een herenhuis van het architectenbureau Sibling Architecture. De gevel van een klein huisje met een oppervlakte van 100 vierkante meter is bijna volledig opgetrokken uit glasconstructies.

glazen blokken op de gevel

Overweeg de voordelen van een huis met een glazen bakstenen gevel ten opzichte van een traditioneel glazen panorama.

glazen blokken op de gevel

Geluidsabsorptie van hoge kwaliteit

De woning is gelegen nabij de snelweg en de luchthaven. Verkeerslawaai is een van de grootste problemen in de omgeving geworden. Conventionele glazen panoramische constructies zijn niet in staat het geluid voldoende te blokkeren. Daarom werden als alternatief glazen blokken gebruikt. In de context van geluidsisolatie vertegenwoordigen ze het midden tussen traditionele stenen of bakstenen muren en gewoon glas.

glazen blokken in het interieur

De geluidsisolerende eigenschappen van glazen blokken zijn voldoende om geen geluid van de tuin het huis binnen te laten. De eigenaren zullen altijd in bijna volledige stilte kunnen ontspannen bij de glazen wand met een boek. Geen wonder dat in dit gebied een kleine thuisbibliotheek en een rustplaats zijn ingericht.

glazen blokken in het interieur

Semi-transparante maar toch privégevel

Ondanks dat de gevel van de woning van glas is, is deze van buitenaf praktisch onzichtbaar. Alleen silhouetten en basisvormen van het interieur zijn zichtbaar door de glazen blokken. Door de glasopbouw is de gevel perfect doorschijnend met daglicht. Extra vensters in zo’n kamer zijn alleen nodig om een ​​panoramisch uitzicht te organiseren.

glazen blokken op de gevel

In het gepresenteerde huis is naast een muur van glazen blokken ook een gewoon raam geïnstalleerd, van waaruit uitzicht op de aangrenzende landschappen zich opent. Het was voorzien in de recreatie- en leeshoek – hier komen hoogwaardige verlichting en de aanwezigheid van uitzicht het meest tot hun recht.

glazen blokken in het interieur

Spectaculair, ongebruikelijk ontwerp en bruikbaarheid

De buitenmuur van glazen blokken maakt het huis zowel binnen als buiten ongebruikelijk. De gevel is een honingraatstructuur van glas. Binnenin het gebouw ziet zo’n muur eruit als een accentelement van het interieur. Licht komt hier vandaan, het ziet er origineel en stijlvol uit.

glazen blokken in het interieur

In tegenstelling tot gewoon glas heeft de glazen bakstenen muur een hoge sterkte. Het materiaal is bestand tegen schokken en zelfs steen. Glazen blokken zijn gemakkelijk schoon te houden – u hoeft niet zoveel tijd en moeite te besteden aan het wassen als traditionele panoramische glasconstructies.

glazen blokken in het interieur

Glazen blokken in een woonhuis zijn een multifunctionele oplossing waarmee je je huis open kunt stellen voor daglicht, maar privé in de context van het uitzicht van buitenaf. Glasconstructies voegen originaliteit toe aan het interieur en exterieur, vergroten visueel de ruimte en zorgen voor uitzonderlijke zoninstraling.

ArchitectsSibling Architecture
PhotoKatherine Lu