Meteen naar de inhoud
ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » Het originele schuine dak van een woonhuis / Watermill House

Het originele schuine dak van een woonhuis / Watermill House

Met de mode voor eenvoud en rechtlijnigheid is architectuur met gebogen, niet-standaard structuren zoals het schuine dak van een woonhuis van het architectenbureau Desai Chia Architecture trendy geworden.

gevel van een schuin dak van een woonhuis

Gemaakt in minimalisme, is het zelf het belangrijkste esthetische element van het gebouw.

de buitenkant van het schuine dak van een woonhuis

Taken van een schuin dak van een woonhuis

Samen met de ongebruikelijke esthetiek is het dak bijzonder functioneel. Een van de taken van een schuin dak is het opvangen van regenwater en het omleiden ervan voor irrigatie van het gazon.

de vorm van het schuine dak van een woonhuis

Bovendien verbetert het de ergonomie van de omgeving. Door op te tillen richting de achtertuin loopt het dak als luifel over het zitgedeelte. Het gaat omhoog naar de schilderachtige landschappen en opent er een perspectief van.

het plafond van het schuine dak van een woonhuis

Schuin dak van een woonhuis voor het bestemmen van interne ruimte

De deels ongebruikelijke vorm van het dak is een onderdeel geworden van de interieurorganisatie. Door de hoogteverschillen, schuine constructies, bleek het de ruimte visueel te verdelen in functionele zones.

interieur onder een schuin dak van een woonhuis

In de woonkamer grenzend aan het aangrenzende grondgebied gaat het terras, het plafond, door de gebroken vorm van het dak, omhoog, waardoor een gevoel van ruimtelijkheid, openheid en frisheid ontstaat.

keuken onder het schuine dak van een woonhuis

Om de buitengewone golvende vorm van het gewelfde plafond te accentueren, werd het afgezet met natuurlijk licht hout. Op sommige plaatsen wordt het vervangen door het gebruikelijke gepleisterde vlakke oppervlak, waardoor de houten structuur nog expressiever wordt. Balken helpen om er eenvoud en kleur aan toe te voegen.

woonkamer onder het schuine dak van een woonhuis

Harmonie van het schuine dak van een woonhuis met het landschap

Het huisje is gelegen in een vlak gebied tussen klassieke privégebouwen. Voor architecten was het belangrijk om een ​​verbinding tussen het huis en zijn omgeving en harmonie met de hier bestaande architectuur te realiseren. Het kapotte dak werd hiervoor een hulpmiddel.

algemeen zicht op het schuine dak van een woonhuis

Gedeeltelijk herhaalt het de kenmerken van de klassieke landelijke architectuur – zadeldaken bedekt met pannen. Gedeeltelijk heeft het de neiging om eenvoudig te zijn en lijkt het zich aan te passen aan het vlakke landschap.

ontwerp van een schuin dak van een woonhuis

In het gepresenteerde project werd het schuine dak van een woonhuis de belangrijkste decoratie, een element van integratie in de omgeving en een functionele structuur.

ArchitectsDesai Chia Architecture
ImagesPaul Warchol 
Tags: