ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » 3 Kleine Huis Ontwerpideeën

3 Kleine Huis Ontwerpideeën

  • 4 min read

Het oorspronkelijke ontwerp van een klein privéhuis moet worden aangepast aan de omgeving, maar tegelijkertijd opvallen. Dit komt door het feit dat het gebouw, vanwege zijn kleine formaat, hier zijn eigen regels niet zal dicteren – daarom blijft het alleen om het te integreren met het gebied. Tegelijkertijd is het noodzakelijk om erop te focussen, zodat de architectuur opvalt en de aandacht trekt.

Kleine Huis Ontwerpideeën

Een gewaagde en stijlvolle oplossing in de context van ontwerp werd voorgesteld door het architectenbureau Tono Mirai Architects, met een boshuis met een oppervlakte van 38 m2.

Rond gestileerd ontwerp van een klein huisje

Kleine woningen kunnen worden gestileerd als object van de directe omgeving, waardoor ze de juiste vorm krijgen. Deze techniek zorgt voor maximale integratie met het landschap.

In het gepresenteerde huis zijn natuurlijke natuurlijke lijnen duidelijk getraceerd – qua uiterlijk lijkt het op een grote hazelnoot en het oppervlak is qua kleur en textuur vergelijkbaar met een schaal. Aan de ene kant is de schaal als het ware gebroken en wordt er een entree gemaakt in een lichte, zachte, comfortabele ruimte – die de pit van de noot symboliseert.

Hout als basis voor het ontwerp van een klein huis

Het is belangrijk om comfort te bereiken in een klein huis. De belangrijkste instrumenten voor de uitvoering van de taak waren houten constructies, meubels en decoratie. De villa lijkt op een hut in het bos, volledig gebouwd met materialen uit de omgeving.

Voor de glas-in-loodramen is een houten terras gemaakt. Dit maakte het mogelijk om van het effect van een krappe ruimte af te komen, en het houten interieur lijkt zich naar buiten uit te strekken, recht in het bos, zich ermee verenigend.

Veel licht in het ontwerp van een klein huis

Kleine ramen en weinig daglicht zorgen ervoor dat compacte huizen krap, deprimerend en ongemakkelijk aanvoelen. Daarom raden architecten in dergelijke huizen aan om grote beglazing te gebruiken.

Op de foto van het ontwerp van een huisje in het bos zien we dat een van de gevels van het gebouw volledig van glas is.

ArchitectsTono Mirai Architects
Imagestakeshi noguchi
Tags: