Meteen naar de inhoud
ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » 3 Manieren om Zichtbare Houten Balken te Gebruiken in Interieurontwerp

3 Manieren om Zichtbare Houten Balken te Gebruiken in Interieurontwerp

Open houten balken in het interieur zorgen voor een bijzondere kleurrijke sfeer in huis, voegen traditie toe aan het huis en benadrukken het behoren tot een bepaalde cultuur. Met hun hulp is het mogelijk om de ruimte te plaatsen, het plafond bijna het belangrijkste element van het decor te maken en de functionaliteit van de leefruimte te vergroten.

Laten we eens kijken naar 3 manieren om zichtbare balken in een huis te gebruiken, en welke rol ze in elk geval spelen in de context van ruimteontwerp.

Blootgestelde houten balken in landelijk interieur

Houtboerderijen zijn een integraal onderdeel van het traditionele dorpsleven. Zij zijn het die hier de nodige smaak creëren, de nadruk leggen op gemak en eenvoud.

Dergelijke houtconstructies zijn een must in schuurhuizen, bungalows en zijn geschikt voor ruimtes in landelijke stijl. Ze versterken de rustieke sfeer door het gewelfde plafond open te houden. Het beïnvloedt ook de ruimtelijkheid van het pand, elimineert visuele beperkingen.

Zichtbare houten balken in duurzaam interieurdesign

Houten constructies worden gebruikt om de natuurlijkheid en natuurlijkheid van het huis te benadrukken. Een open dakconstructie met zichtbare balken ziet er meer casual en natuurlijk uit dan een ommanteld en beschilderd plafond.

Zo’n omgeving past harmonieus in de omgeving van dieren in het wild, heeft er een minimale impact op. Boerderijen hier zijn een van de belangrijkste elementen van inrichting en inrichting van de ruimte.

Zichtbare houten balken in een ultramodern interieur

Een andere manier om houten spanten te gebruiken, is door originaliteit en smaak toe te voegen aan trendy Scandinavische, minimalistische woon-, hightech- en loftmeubels. Dergelijke interieurs zijn elementair eenvoudig, ze bieden geen decor, de nadruk wordt gelegd op rationaliteit.

In een moderne omgeving wordt zonering actief beoefend en de balken helpen de ruimte in afzonderlijke zones af te bakenen, om in elk van hen lokale verlichting te maken. Houtstructuren bakenen de leefruimte visueel af, maken deze flexibeler en dynamischer.

Blootliggende houten balken in interieurontwerp zijn een veelzijdig hulpmiddel om met ruimte te spelen. In een van de gevallen vereenvoudigen ze het, maken het kleurrijker en voegen ze een element van het dagelijks leven toe, en in het volgende geval benadrukken ze integendeel de complexe vorm van het dak, vergroten ze het interne volume en maken ze het interieur niet zo saai.

Tags: