ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » 3 Platte Ontwerpideeën Voor Een Klein Huis

3 Platte Ontwerpideeën Voor Een Klein Huis

  • 5 min read

Platte ideeën bij het ontwerp van een klein huis helpen de ruimte binnen en buiten te rationaliseren, de ergonomie en ruimtelijkheid te bereiken en alle nodige functionaliteit te bieden. Deze oplossing werd door architectenbureau JMA gebruikt in zijn volgende project.

platte ontwerpideeën voor een klein huis

Overweeg de vlakke basistechnieken die in de gepresenteerde villa worden gebruikt. Het heeft twee symmetrisch verzonken appartementen met aparte ingangen en patio’s.

Ze zijn praktisch onafhankelijk, maar door zich te verenigen in één huis bleek het op een klein perceel aan zee riante woningen te bouwen voor twee gezinnen tegelijk.

Platte ontwerpidee van klein huis op de begane grond

Het lagere niveau van de villa met gymzalen, sauna, kamers en serviceruimtes is ondergronds gebouwd. Het ontvangt ook veel natuurlijk licht van de verzonken patio’s aan de zijkanten van het gebouw.

De middelste horizontale lijn van het huis valt samen met het grondvlak. En al boven de grond zijn er sociale, volledig open ruimtes – een woonkamer, een keuken-eetkamer. Dit deel van het huis lijkt op een glazen paviljoen. Het is nauw geïntegreerd met de omgeving.

De slaapkamers bevinden zich aan de achterzijde en zijn voor privacy verborgen achter een muur.

Het idee van een plat ontwerp van het aangrenzende grondgebied van een klein huis

Gebieden bij het huis, terrassen, liggen in hetzelfde vlak en vallen samen met het vloerniveau van de bovengrondse verdieping van het gebouw. De woonkamer is voorzien van panoramische schuifpui voor de mogelijkheid om binnen en buiten te combineren.

De rest van de binnenplaats met zwembad wordt een trede lager verlaagd. Dit maakte het mogelijk om te focussen op het huis en visueel te scheiden wat direct gerelateerd is aan de woonruimte en wat als een binnenplaats wordt beschouwd.

Op zijn beurt voldoet het zwembadgedeelte ook aan het vlakke ontwerp, en hier is een praktisch barrièrevrije omgeving uitgedacht.

Platte interieurideeën van een klein landhuis

Het concept van een plat ontwerp van het huis van buitenaf gaat door naar de binnenkant van het gebouw. Het interieur is gemaakt in een minimalistische stijl met de nadruk op laconieke en praktische oppervlakken.

Over het algemeen hielpen de platte ontwerpideeën van het kleine huis om de rationaliteit ervan te benadrukken. Tegelijkertijd oogt de villa modern en modieus. En het belangrijkste hulpmiddel om met ruimte te spelen is kleur, belichting en oppervlaktestructuur.

ArchitectsJMA
ImagesJacopo Mascheroni
Tags: