ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » 5 Kenmerken van een Scandinavisch Landhuis

5 Kenmerken van een Scandinavisch Landhuis

  • 5 min read

Een landhuis in Scandinavische stijl is de keuze van kenners van moderniteit, bruikbaarheid en functionaliteit. Bij het ontwerp van dergelijke woningen zijn trendrichtingen nauw met elkaar verweven: minimalisme, milieuvriendelijkheid en hightech. Dit is een relatief nieuwe stijl, die voor het eerst werd gebruikt in het midden van de vorige eeuw, en die zijn hoogtepunt van populariteit bereikte in het nieuwe millennium en nu een van de leidende posities inneemt onder de trends in interieurontwerp.

scandinavische stijl in een landhuisfoto

Maximaal natuurlijk licht en kleur

Het interieur van een Scandinavisch landhuis moet licht zijn. Dat geldt niet alleen voor het kleurenpalet in decoratie en meubels, dat zo dicht mogelijk bij natuurlijke, natuurlijke tinten ligt, maar vooral ook voor voldoende daglicht.

Een huis in Scandinavische stijl zou aan de zonzijde vergrote of panoramische ramen moeten hebben. In grote ruimtes, beglazing van twee of drie zijden tegelijk, zijn hoekbeglazingssystemen populair. Dit kenmerk van huisvesting heeft niet alleen invloed op de instraling van het pand, maar ook op de soortkenmerken. Dienovereenkomstig speelt het landschapsontwerp in de Scandinavische stijl van een landhuis een van de belangrijkste rollen, omdat het een panoramisch uitzicht vanuit de ramen biedt.

Muren, vloeren, plafonds moeten worden uitgevoerd in neutrale lichte kleuren – wit, melkachtig, grijs, beige. Houtachtige tonen zijn ook relevant. Meubels kunnen worden gebruikt om bij de afwerking te passen, of iets lichter of donkerder om het interieur contrast en expressiviteit te geven. Alleen bepaalde elementen kunnen donker zijn. Dit is bijvoorbeeld een gemetselde schoorsteen met een schouw, kozijnen.

Laconicisme en horizontale zonering

Een landhuis in Scandinavische stijl ziet er eenvoudig uit, maar tegelijkertijd is het comfortabel en zelfvoorzienend – de belangrijkste prioriteiten bij het inrichten van woningen in Europa. Het wordt gekenmerkt door open ruimte en een minimum aan decor. Verse bloemen zijn een kenmerk van het ontwerp van zo’n huis. De groene kleur past harmonieus in de omgeving in natuurlijke kleuren. Functionele elementen worden ook als decor gebruikt – planken met bloempotten, stoelen, fauteuils, manden, standaards.

Scandinavische stijl in het interieur van een landhuis impliceert een minimum aan scheidingswanden. Het pand is opgedeeld in functionele zones met meubilair, licht, glas en decoratie. Hier worden monochromatische meubels geïnstalleerd, die gebaseerd zijn op rechtheid. Dit zijn interieurelementen gemaakt van natuurlijke materialen – textiel, hout, metaal. De belangrijkste kenmerken van de omgeving zijn goede kwaliteit, stabiliteit en functionaliteit.

De Scandinavische stijl in de architectuur van een landhuis omvat horizontale afbakening van ruimte en minimalistisch design. In plaats van een huisje met 2-3 verdiepingen te bouwen, voorziet het project in de bouw van drie verenigde gebouwen van één verdieping.

Duurzaamheid – als basis van een huis in Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl is ontstaan ​​uit het gebruik van natuurlijke materialen in interieurdecoratie – voornamelijk hout, steen, metalen en glas. Deze trend heeft zich voortgezet en is het belangrijkste criterium geworden dat deze richting onderscheidt van andere.

Zowel binnen als buiten een modern huis in Scandinavische stijl, veelal gemaakt van natuurlijke materialen. De muren en vloeren zijn afgewerkt met hout, steen, het dak is gemaakt van pannen, natuursteen is gebruikt in de decoratie en aankleding.

Ultramoderne technische vulling

Met maximale externe eenvoud moet een Scandinavisch landhuis worden uitgerust met designer sanitair en armaturen van een merk in een laconiek, minimalistisch ontwerp. Kroonluchters, spots en lampen fungeren als accentelementen van een dergelijk interieur, maar ze mogen de ruimte niet rommelig maken. Compacte hanglampen in contrasterende kleuren verdunnen de eentonigheid.

Een keuken in Scandinavische stijl in een landhuis zijn de meest verborgen inbouwapparatuur. Tegelijkertijd is functionaliteit hier ook een van de belangrijkste criteria.

Uniciteit en originaliteit

Dit is een eclectische richting zonder vaste regels. Met deze functie kunnen ontwerpers de meest originele ideeën in het interieur integreren – het belangrijkste is om rechtlijnigheid en eentonigheid te behouden. Bovendien moet elke structuur in het huis worden ontworpen om een ​​bepaalde functie te vervullen en niet alleen als decoratie worden gebruikt.

Het kan niet worden gezegd dat de Scandinavische stijl in het interieur van een landhuis luxueus is, maar met het juiste behuizingsontwerp ziet het er duur en modieus uit. Het bevat alle belangrijke moderne waarden met betrekking tot het ontwerp van onroerend goed – zo’n huis onderscheidt zich door ergonomie, elke meter ruimte wordt maximaal benut en elk element van de inrichting heeft in de eerste plaats een functioneel, niet decoratief doel. Maximale nabijheid tot de natuur zorgt voor een comfortabele omgeving voor de mens en speelt in op een gunstig microklimaat.

Architecten Z3Z ARCHITEKCI
Een foto FotoRadar Marcin Mularczyk