ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » Creatieve Ideeën voor Huisuitbreiding

Creatieve Ideeën voor Huisuitbreiding

  • 4 min read

Architectenbureau Invisible Studio toonde een buitengewoon idee van een moderne toevoeging aan een oud huis.

ideeën voor een uitbreiding van een oud huis

Over het algemeen weerspiegelt het gebouw nu meerdere tijdperken tegelijk – van de 18e tot de 20e eeuw.

Het idee van contrast van een uitbreiding van het huis

De architecten hebben niet de stilering van de uitbreiding nagestreefd om aan te sluiten bij het bestaande gebouw, maar juist gericht op de moderniteit ervan. Hierdoor kreeg het huisje de kenmerken van een nieuwe, modieuze, ruime woning met een deel van de oude smaak.

Het project volgt twee duidelijk gescheiden delen van het gebouw. De ene symboliseert de woningbouw van voorbije eeuwen, terwijl de andere er tegen de achtergrond uitziet als een trendy oplossing met comfortabele leefomstandigheden voor een modern gezin.

Om het contrast verder te benadrukken is de verlenging uitgevoerd in een donkere kleur. Tegelijkertijd is de grafietkap in harmonie met het grijze gebouw uit de 18e eeuw.

Het idee van een uitbreiding van het huis als symbool van de transformatie en evolutie van architectuur

Door een trendy, moderne uitbreiding aan het oude huis toe te voegen, lieten de architecten duidelijk zien hoe trends en trends de afgelopen honderd jaar zijn veranderd. In plaats van massaliteit is er nu lichtheid. In plaats van afzondering en plaats van de buitenwereld, is er nu openheid en integratie in de omgeving.

Het huis zal de sfeer van woningen uit verschillende eeuwen kunnen voelen. Dit is een uniek object voor kenners van oud comfort en moderne rationaliteit – hier bestaat het allemaal naast elkaar. Tegelijkertijd is de extensie niet dominant gemaakt, maar ook niet te compact. De twee delen van het huis bestaan ​​op hetzelfde niveau.

Aan de hand van dit project als voorbeeld, toonden de architecten aan dat het bij het bouwen van een uitbouw van een huis niet nodig is om dezelfde stijl aan te hangen. Het bijgevoegde deel kan volledig verschillen in de ontwerpcontext. Maar tegelijkertijd combineert het harmonieus met het bestaande gebouw en zijn alle noodzakelijke voorwaarden erin gecreëerd voor een comfortabel leven voor een nieuwe generatie gezin.

ArchitectsInvisible Studio
ImagesJim Stephenson
Tags: