ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » Gebruik Van Een Plat Dak Voor Een Terras

Gebruik Van Een Plat Dak Voor Een Terras

  • 4 min read

Bij gebrek aan vrije ruimte voor de inrichting van recreatiegebieden bij het huis, kan hiervoor een plat dak worden gebruikt. De constructie moet in eerste instantie worden voorzien als een exploiteerbaar dak, ontworpen voor de overeenkomstige belastingen en in overeenstemming met veiligheidsnormen.

Gebruik van een plat dak voor een terras

Deze oplossing werd toegepast door het architectenbureau BCHO Architects. De architecten lieten zien dat het dakterras van een woonhuis geen gril is van de eigenaren die hun woning onder de aandacht willen brengen, maar een competente stap om het maximale effect uit het recreatiegebied te persen.

Een plat dak gebruiken voor een panoramisch panoramisch uitzicht

De gepresenteerde woning is gelegen op een helling. Vanaf hier opent zich een schilderachtig panorama van de vallei met een meer en bergen in de verte. Om te kunnen genieten van al het moois van het landschap boven de bomenranden, kan het observatiegebied het beste op een heuvel worden ingericht.

Het hoogste punt van de site was het dak van het huis. Daarom was zij het die werd gebruikt als een specifiek recreatiegebied.

Naast de twee terrassen is in het dak een opening gemaakt naar het atrium, waaruit een boom oprijst. Op deze manier zijn we erin geslaagd om de kunstmatigheid van de setting te minimaliseren, romantiek en opzichtigheid toe te voegen aan de sfeer.

Met het oog op rationaliteit een plat dak onder het terras gebruiken

Het heuvelachtige landschap van het huis liet toe om ermee te spelen en de oorspronkelijke gezoneerde tuin uit te rusten. De afbakening van het grondgebied is gemaakt vanwege oneffenheden

Hier een terras regelen is geen goed idee. Ten eerste zouden de heuvels het zicht op de vallei gedeeltelijk blokkeren. Ten tweede zou het veel tijd kosten om het gebied te ontwikkelen en voor te bereiden. Al deze problemen zitten niet op het dak, dus het terras is daar gebouwd.

Het is de moeite waard om een ​​plat dak te gebruiken voor een recreatiegebied, niet alleen als de site problematisch is in de context van het bouwen van een terras, maar ook om de originaliteit ervan te bereiken. Het heeft een bijzondere romantische sfeer en uitzicht op de zonsondergang tot aan de horizon.

ArchitectsBCHO Architects
PhotoSergio Pirrone
Tags: