Meteen naar de inhoud
ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » Decoratieve Houten Latten in het Interieur / 3 Manieren om te gebruiken

Decoratieve Houten Latten in het Interieur / 3 Manieren om te gebruiken

Houten latten in het interieur van een modern appartement zijn een modieuze, praktische en veilige oplossing met de nadruk op eenvoud en milieuvriendelijkheid. Architectenbureau Built architecture toonde verschillende manieren om grenen lamellen tegelijkertijd te gebruiken bij het ontwerpen van woningen op het voorbeeld van een project in Barcelona (Spanje).

De ontwerper experimenteerde met houtproducten en gebruikte ze als functionele en decoratieve meubels.

Ruimtezonering / houten latten in ontwerp

Met behulp van een scheidingswand van houten latten in het interieur van de woonkamer bleek het praktisch te zijn om de verschillende functionele delen van de kamer te scheiden. De structuur vervult voornamelijk een esthetische functie, waardoor de ruimte visueel wordt afgebakend en de milieuvriendelijke omgeving wordt aangevuld.

De scheidingslamellen worden op afstand van elkaar geïnstalleerd. Hierdoor heeft de ontwerper een bijzonder effect uit het ontwerp bereikt. Ondanks dat het eigenlijk de ruimte verdeelt, gaat er licht doorheen. De scheidingswand ziet er licht en eenvoudig uit. Het gebied achter de structuur wordt meer privé, maar blijft tegelijkertijd onderdeel van de gemeenschappelijke ruimte.

Oppervlakteafwerking, wanddecoratie met houten latten

Grenenhouten latten worden gebruikt op het plafond en de muren in het interieur van het appartement. Licht grenen zorgt voor een bijzondere, gezellige huiselijke sfeer. Het geribbelde oppervlak met lijnen over de gehele lengte van de kamer helpt om met voordeel de ruimte te verslaan, visueel te verlengen.

Deze afwerking is in harmonie met de houten parketvloer, eenvoudige meubels, rekken. Ze benadert modieuze omgevingen in lichte, neutrale kleuren met de nadruk op rechtlijnigheid. Houten latten vullen en verlevendigen het minimalistische, Scandinavische interieur. Op sommige plaatsen is de bekleding van de lamellen voldoende gedoseerd gebruikt, alleen om de eenheid van stijl door het hele appartement te benadrukken. In andere kamers werd overal hout gebruikt, waardoor een bijzondere milieuvriendelijke omgeving ontstond.

Meubel ontwerp

Grenen latten worden ook gebruikt bij de montage van meubels. Ze worden gebruikt om praktische, duurzame en milieuvriendelijke ontwerpen te maken die in harmonie zijn met het originele interieur. Hier zien we houten latten in het interieur van de keuken. Ze werden gebruikt op de gevel van de koptelefoon. Lamellen werden ook gebruikt om een ​​nis in de muur aan het hoofdeinde van het bed in de slaapkamer te versieren, ze werden gebruikt om een ​​bankje in de gang te bouwen.

Houten latten in het interieur worden veel gebruikt als decoratieve elementen. Het is een comfortabel, warm en effectief afwerkingsmateriaal voor wanden en plafonds. Lamellen kunnen worden gebruikt om individuele structuren, scheidingswanden te creëren of voor meubelmontage. Het toepassingsgebied in woondecoratie is bijna grenzeloos – als er maar genoeg fantasie was.

ArchitectsBuilt architecture
PhotoEugeni PONS

Verticale lamellen in huismuurdesign

Het gebruik van verticale lamellen in woninginrichting past in elk interieur. Houten planken zijn niet alleen decoratief van aard, maar vervullen ook veel functionele taken.

Het architectonisch concept voor de realisatie van dit huis was om een ​​nauwe verbinding tussen de omgeving en het interieur te creëren. Naast het feit dat elke kamer vrije toegang heeft tot de tuin, wordt de eenheid van de externe omgeving en kamers versterkt door het gebruik van hout in de buitenkant van het huis, interieuroplossingen en het ontwerp van de binnenplaats. Het maximaal benutten van de open ruimte geeft de indruk de tuin door te trekken naar het interieur van het appartement.

De natuurlijke warmte van de houten pergola en de met hout geplaveide zithoek treden over de drempel van het huis en zijn stevig verankerd in alle vertrekken. Natuurlijke puurheid en natuurlijke houttinten geven de sfeer van het appartement rust en lichtheid.

De tuin onder de trap oogt natuurlijk tegen de met hout omzoomde muur en weerspiegelt het groene landschap rondom het huis. De twee ruimtes zijn met elkaar verbonden door een brede glazen schuifdeur, die visueel de grenzen van het huis verlegt. Door de muren te versieren met verticale houten planken, krijgen de kamers een elegante slankheid.

Voordelen van het gebruik van verticale lamellen in het ontwerp van een huismuur

De belangstelling voor hout als afwerkingsmateriaal is al decennia lang niet afgenomen vanwege zijn natuurlijke en esthetische uitstraling. Stoffering met verticale lamellen op een muur van een huis of trap zorgt voor een gestructureerde compositie waartegen een groene hoek in de kamer er voordelig uitziet.

Houten latten zijn zeer duurzaam. Hun populariteit is te danken aan hun beschikbaarheid en lage kosten. Bovendien vereist hun verwerking en installatie geen speciale training en zelfs een persoon zonder speciale training kan dergelijk werk uitvoeren.

Buitenmuren van houten planken zorgen voor een goede geluidsisolatie van de kamer en houden het huis op warme dagen fris en koel. Omdat een houten kist of een metalen frame nodig is om de rails te bevestigen, worden deze constructies met succes gebruikt voor het uitrusten van nissen en planken. Dit geeft het interieur een bijzondere smaak en originaliteit.

Verticale lamellen in wanduitvoering gaan vele jaren mee en vergen weinig onderhoud. Houten planken zijn een natuurlijk en milieuvriendelijk materiaal dat geen allergieën veroorzaakt, daarom kunnen ze in elk pand worden gebruikt. In slaapkamers en kinderkamers sieren houten planken niet alleen het interieur, maar zorgen ze ook voor een veilige en warme uitstraling in de kamers.

Door de verscheidenheid aan tinten en structuurkenmerken van houten latten kunt u kleurcomposities maken in overeenstemming met de ontwerplijn. Tegen de achtergrond van het lichte palet van het plafond en andere wanden oogt de houten bekleding als een warm en natuurlijk paneel.

Hout is een brandbaar materiaal dat zeer hygroscopisch is en vatbaar voor bederf, schimmels en schimmels. Daarom is het bij het gebruik van verticale latten bij het ontwerp van het huis nodig om houten planken te verwerken met speciale impregneeroplossingen, vernissen en verven.

Architects Flavia Torres Arquitetura  Marina Portolano
Photo Maíra Acayaba 
Tags: