Meteen naar de inhoud
ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » Huis Ontwerp in Grijstinten / Hoe pas je je aan met de natuur?

Huis Ontwerp in Grijstinten / Hoe pas je je aan met de natuur?

Het trendy, minimalistische ontwerp van het huis in grijstinten van het architectenbureau White Cube Atelier is een model geworden voor het introduceren van moderne architectuur in een ongerepte schilderachtige natuur. De eigenaren wilden een villa hebben omringd door bergen, bossen, rivieren, maar tegelijkertijd onzichtbaar blijven, zonder de maagdelijkheid van het landschap te schenden.

De ramen van het huisje bieden panorama’s van rotsachtige hellingen, groene ruimtes en een stuwmeer, terwijl de bewoners zich in deze omgeving geen vreemden voelen, maar er deel van uitmaken.

Aan de ene kant is de villa omgeven door stenen heuvels, rotsen en vlakten, aan de andere kant – een groene tuin, bos. Het ontwerp van het huis in grijstinten met een textuur die doet denken aan natuursteen is een hulpmiddel geworden om het gebouw in deze omgeving te integreren.

Asymmetrie, scherpe hoeken en onvoorspelbare architectonische vormen versterken het effect. Het huisje lijkt te behoren tot het landschap eromheen. Het mengt harmonieus met groen en vormt een krachtige aanvulling op het stenen landschap erachter.

Voor een nog grotere aanpassing werden enkele kleine architectonische vormen, waaronder de basis voor het hekwerk, keermuren aangelegd van kasseien uit dit gebied.

Op het gebied van architectonische oplossingen is het ontwerp van het huis in grijstinten zo doordacht dat het een minimale impact heeft op het milieu. Het past onopvallend in de natuur, maar tegelijkertijd is het hier een symbool van de moderne beschaving. Dit werd bereikt door de laconieke vorm, de afwezigheid van massieve structuren die de aandacht op zichzelf vestigen.

De architecten gebruikten geen groot perceel voor een huis. In plaats van het gebied op één niveau uit te rekken, zorgden ze voor de verticale zonering van de ruimte. De gebouwen van elk niveau zijn compact genoeg, daarom waren ze verbonden met een buitentrap om zoveel mogelijk bruikbare ruimte te besparen.

Er is een geleidelijke overgang gecreëerd van de sociale naar de privézone. De gebouwen van elk niveau verschillen in hun specifieke kenmerken – de uitzichten gaan in verschillende richtingen uit – op het bos, de weg, de bergen, de vlakten, de rivier. En het hoogtepunt hier was het uitkijkplatform op het dak, vanwaar het panorama in alle richtingen opengaat.

De trendy vormgeving van de woning in grijstinten sluit volledig aan bij de trends van de particuliere woningbouw. Tegelijkertijd is het met succes geïntegreerd in het unieke lokale landschap door middel van vormen, kleur, textuur en sfeer. Het ietwat sombere gebouw lijkt niet saai, maar echt, natuurlijk en opwindend, alsof het uit steen “gegroeid” is.

ArchitectsWhite Cube Atelier
PhotoFarshid Nasrabadi