ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » Kleine caravan uit Australië

Kleine caravan uit Australië

  • 3 min read

Een stacaravan is niet altijd een krappe ruimte met kleine ramen en krappe functionele ruimtes. Om dit te bewijzen toonde architectenbureau CABN een originele caravan met een oppervlakte van 15 vierkante meter.

kleine caravan: foto buitenshuis

Daarin kun je vrijheid tot je volle borst ademen en doordrenkt zijn van de omgeving, en niet stikken door een gebrek aan licht en in plaats van een landschap naar de stoffering van de muren kijken.

Wat dacht u van een caravan met panoramisch uitzicht?

Grote kijkvensters komen vaker voor in herenhuizen en cottages. Maar Australische bouwkundig ingenieurs konden ze in een caravan installeren. Een comfortabele, ruime zithoek voor een stel is letterlijk omgeven door glas.

Het bed grenst aan de vensterbanken, van waaruit een panorama van 270 graden opengaat. Als je zo’n huis op wielen de natuur in laat, kun je in een ongelooflijk romantische omgeving leven, wakker worden met uitzicht op de zonsopgang en in slaap vallen, terwijl je de zonsondergang of zelfs de sterrenhemel bewondert – het is vanaf hier perfect zichtbaar.

Maximaal licht krijgt u niet alleen dankzij de brede beglazing, maar ook door de indrukwekkende hoogte van de ramen op mensenhoogte. Het ontwerp van de oplegger is bewust vergroot om de krappe ruimte weg te werken en de kamer te overspoelen met zonlicht, om de ruimte niet alleen horizontaal, maar ook verticaal te plaatsen.

De verbinding van de caravan met de natuur

In tegenstelling tot traditionele, vertrouwde stacaravans, bevindt u zich hier niet in een capsule, maar bevindt u zich in een lokale, kleine wereld vol romantiek, frisse lucht en uitzicht.

Dit is niet langer een mobiele geketende doos waarin je kunt eten en slapen, maar een echt soort mini-huisje met een comfortabele indeling en visuele verbinding met de buitenwereld.

CABN presenteert revolutionaire oplossingen in de context van mini mobiele huisvesting. Een voorbeeld hiervan is deze kleine caravan uit Australië, van waaruit u zich comfortabel kunt onderdompelen in wat er buiten de ramen gebeurt.

ArchitectsCABN
Tags: