ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » Minimalistisch Huisontwerp met 2 Verdiepingen / Panorama House

Minimalistisch Huisontwerp met 2 Verdiepingen / Panorama House

  • 4 min read

Een modern, minimalistisch huis met 2 verdiepingen door Jim Cameron, een oase van de bruisende stad, omgeven door een rustig, omheind Filipijns dorp.

2 verdiepingen tellend wit minimalistisch huisontwerp

De eigenaren wilden rationele en modieuze woningen met een beperkt budget, in tegenstelling tot de rest van de huizen in mediterrane stijl in het dorp.

De architect stelde dit kleine familiehuisje voor met 2 verdiepingen, met een oppervlakte van 200 m². Maar vanwege het kleine gebied en de locatie omgeven door gebouwen met praktisch geen mooie landschappen, moesten we onze toevlucht nemen tot speciale technieken om aan de belangrijkste behoefte van de klant te voldoen: een afgelegen, sfeervolle vakantie op het platteland met uitzicht op de natuur.

Minimalistisch ontwerp van een huis met 2 verdiepingen met een eigen wereld buiten het raam

In plaats van het huis op de een of andere manier in de context van zijn uiterlijk en opstelling aan het gebied te bevestigen, werd het zoveel mogelijk gelokaliseerd en creëerde het zijn eigen miniatuurwereld op de site.

Door de ligging op een helling was de benedenverdieping van het huis met sociale ruimtes iets verzonken. Het is praktisch onzichtbaar vanaf de straat achter een hekwerk dat is aangepast aan het minimalistische ontwerp van een gebouw met 2 verdiepingen.

Achter het hek, in hetzelfde minimalisme, was een kleine tuin uitgerust – het is op dit privéterrein dat een uitzicht opent vanuit de panoramische ramen van de woonkamer. En op ooghoogte is het park in de verte zichtbaar – de enige pittoreske natuurlijke plek in het dorp.

De bruikbaarheid van het minimalistische ontwerp van een gebouw met 2 verdiepingen

Om te benadrukken dat het hier om een ​​suburbane woning gaat, is de woning voorzien van een minimalistisch atrium en nauw contact gemaakt met de frisse lucht.

De twee verdiepingen zijn zo ontworpen dat de lucht constant in het huisje circuleert en de kamers met frisheid vult.

Daartoe werd in het kader van het ontwerp van een minimalistisch huis van 2 verdiepingen, raamuitsparingen en openingen op verschillende niveaus bedacht. Sommigen van hen worden gebruikt voor veelbelovende uitzichten, hoogwaardig daglicht uit het oosten, en andere voor natuurlijke koeling en luchtverwijdering vanuit het westen. Dit alles is verbonden door schuine insnijdingen op de gevels vanuit het noorden en zuiden.

ArchitectsJim Caumeron Design
ImagesJim Caumeron Design