ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » Modern Plat Huis Ontwerp met Bakstenen Muren

Modern Plat Huis Ontwerp met Bakstenen Muren

  • 5 min read

Architectenbureau BLOCO Arquitetos heeft een trendy ontwerp onthuld voor een platte woning met bakstenen muren in een open ruimte buiten de hoofdstad van Brazilië. Het gebouw is op één verdieping gebouwd met traditionele materialen, maar komt tegelijkertijd overeen met de nieuwe trends in de architectuur en de huidige principes van particuliere bouw in de voorsteden.

De architecten hebben bijzondere aandacht besteed aan de lokale recreatiegebieden. Er zijn geen duidelijke grenzen tussen de open terrassen en de leefruimte – er is een vloeiende overgang gecreëerd.

De visueel open woning met panoramische beglazing gaat over in terrassen onder hetzelfde dak. Verder wordt vanaf de overdekte terrassen, ontworpen op woonkamerniveau, een overgang gemaakt naar de buitenrecreatiegebieden bij het zwembad.

Door de nauwe verbinding van binnen en buiten, biedt het ontwerp van het platte huis met bakstenen muren een ergonomische omgeving om te leven en te ontspannen midden in de natuur. Bewoners hebben vanuit vrijwel elke ruimte direct toegang tot de natuurlijke omgeving.

Het ontwerp van een platte woning met bakstenen muren is geïntegreerd in de omgeving en harmonieus versmolten met het reliëf. Omdat het huisje in een open, vlakke ruimte werd gebouwd, was het belangrijk om het gebouw een passende vorm en concept te geven.

In plaats van een huis met twee of drie verdiepingen te bouwen, dat visueel uit het landschap zou breken, beschouwden de architecten het als een gebouw van één verdieping, dat het in paviljoens verdeelde, in plaats van meerdere verdiepingen te construeren. Bovendien maakt de grootte van het perceel het mogelijk om het idee te realiseren.

Bakstenen muren en monolithische framestructuren passen qua textuur en kleur visueel in het terrein. Het huisje lijkt een integraal onderdeel van de site te zijn. En het concept van het gebouw wordt gedicteerd door de lokale natuur.

Daarnaast is het huis opengemaakt en op sommige plaatsen nagenoeg volledig zichtbaar. Dit beïnvloedde het visuele gemak van het ontwerp. Vanwege deze techniek had architectuur in deze context een minimale impact op het milieu – het huis veranderde praktisch het landschap niet.

De architecten moesten een huis bouwen dat bestand was tegen exploitatie, midden in de natuur, bij harde wind. Het gebouw is zeilloos en heeft een solide constructie op basis van baksteen en beton. Het was mogelijk om de betrouwbaarheid van het huisje te benadrukken door het gebruik van betonnen en stenen oppervlakken in het interieur. Het ontbreken van een decoratieve afwerking aan de buitenkant zorgt voor de duurzaamheid van de structuur.

Zo bleek de trendy vormgeving van het platte huis met bakstenen muren ook praktisch te zijn. Het is ontworpen met het landschap, het weer en de behoeften van het gezin in gedachten.

ArchitectsBLOCO Arquitetos
PhotoHaruo Mikami
Tags: