ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » Mooi dak van het huis / 3 Ongebruikelijke manieren om te doen

Mooi dak van het huis / 3 Ongebruikelijke manieren om te doen

  • 4 min read

Het dak van een woonhuis is niet alleen een beschermende structuur, maar ook een architectonisch element waarvan de opzichtigheid en originaliteit van het gebouw afhangt. In de moderne woningbouw worden de meest ongebruikelijke oplossingen gebruikt om dit ontwerp ongebruikelijk te maken. Bovendien combineren sommige architecten en ontwerpers verschillende ideeën tegelijk om een ​​mooi dak van een huis te maken.

mooi dak van het huis

Een voorbeeld van deze aanpak was het project van architectenbureau Bercy Chen Studio, waarin er minimaal 3 afwijkende ideeën zijn voor het aanbrengen van het dak. Laten we dat eens van dichterbij bekijken.

Deconstructivisme in vormen

Deconstructivisme blijft een van de meest ongebruikelijke stijlen in de architectuur. Onevenredige, asymmetrische vormen voegen originaliteit en expressiviteit toe aan het object. Gebouwen in deze stijl zijn anders dan alle andere objecten. Het prachtige dak van een woonhuis is gemaakt in deze moderne bouwstijl.

De structuur is ontworpen alsof hij uit de grond groeit en er is een modieuze, comfortabele leefruimte onder gevormd. Het dak symboliseert hier bescherming en verandert dankzij zijn bijzondere vorm een ​​woongebouw in een schuilplaats, bijna onzichtbaar van buitenaf. Deconstructieve vormen die buiten de gevel van het gebouw uitsteken, vormen luifels over de aangrenzende terrassen, voegen spectaculairheid toe aan het gebouw en vergroten de vertrouwelijkheid ervan.

Dakgroen

In plaats van traditioneel dakbedekkingsmateriaal werd een levend gazon op het dak van het huis geplant. Met zijn originaliteit en moderniteit heeft het object kenmerken van milieuvriendelijkheid en originaliteit verworven. Vanaf de zijkanten loopt het levende gazon vanaf het dak recht naar de grond. Dit zorgt voor een hoge privacy en onzichtbaarheid van de woning vanaf aangrenzende percelen. De indruk is dat het maar een heuvel is.

Maar bij het naderen van de voorkant of de achterkant naar het landhuis, wordt duidelijk dat de levende groene heuvel onderdeel is van het project van een modern, mooi dak van het huis. Eronder wordt een technologische ruimte geconstrueerd.

Het prachtige dak van een huis doorbreken

Het huis heeft twee aparte vleugels. Voor elk van hen is een apart dak ontworpen en in het midden – boven de doorgang tussen de vleugels – wordt de pauze gemaakt. Dit zorgde voor de visuele openheid van de ruimte en de aangrenzende recreatiegebieden liggen deels in de open lucht. In theorie neigen hellende dakconstructies naar elkaar, maar worden ze gescheurd op het punt waar de vleugels van het huis eindigen. Deze techniek maakte het mogelijk om het ontwerp ongebruikelijk en origineel te maken.

Het doorbreken van het prachtige dak van een privéwoning vormt een aanvulling op twee andere ideeën. De half-split deconstructieve levende gazonvorm lijkt een verhoogd en gespleten stuk land te zijn met moderne leefruimte eronder.

Het prachtige dak van een huis met een levend gazon van Bercy Chen Studio is een voorbeeld van hoe meerdere creatieve ideeën gecombineerd kunnen worden in ultramoderne architectuur. Dit zijn oplossingen voor wie voor originaliteit kiest. Maar met alle niet-standaard ideeën, hadden niet-standaard ideeën geen negatieve invloed op het comfort en gemak van deze buitenwijken.

ArchitectsBercy Chen Studio
PhotoPaul Bardagjy
Tags: