ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » Ovaal Huis

Ovaal Huis

  • 4 min read

Het ovale huis, gebouwd door architectenbureau Studio GAON, is een symbool geworden van vrouwelijkheid en de wedergeboorte van alle levende wezens van de aarde. Daarom was het gepland als een creatie die is opgegroeid en verbonden met de lokale natuur.

Ovaal Huis

Het huis is een rustplaats geworden met uitzicht op de kust van de zeebaai. En door de ovale wand aan de zijkant van de kustlijn wordt de kijkhoek groter, waardoor je jezelf visueel kunt onderdompelen in wat er buiten het raam gebeurt.

Afgeronde wanden creëren ook een bijzondere charme in woonruimtes.

Eenvoudige integratie van ovaal huis en omgeving

De gebogen gevelmuur met uitzicht op zee is afgewerkt met natuursteen van het eiland Jeju waar de villa zich bevindt. Door de donkere natuurlijke kleur mengt het harmonieus met de omgeving in dezelfde kleuren.

De muur aan de andere kant is in een eentonige witte kleur. Vanaf hier zie je het lichtgrijze dak van het gebouw, waardoor een zachte visuele overgang naar de zee ontstaat.

De vrouwelijkheid van de lijnen van het ovale huis

Het huisje is gebouwd als een symbool van alle levende wezens en is vernoemd naar de oude Griekse godin Gaia, die werd beschouwd als de godin van de aarde. Zij was het die de levende wereld heeft geschapen. Als teken van deze lijn van het ovale huis is het alsof moeders armen de binnenruimte omhelzen en beschermen.

Het gebouw bleek qua ontwerp veranderlijk en ziet er vanuit verschillende invalshoeken totaal anders uit.

Kijkend vanaf de weg is hij speels en zachtaardig, als een vrouw. Maar tegelijkertijd weerspiegelt de gevel van de zee kracht en standvastigheid, met een stenen muur tegen de wind, zeebries, buien.

Het dak in het project van het ovale huis is gemaakt in de vorm van vrouwelijke lippen. Ze symboliseert schoonheid en verfijning. De unieke vorm is alleen zichtbaar vanuit de lucht en is gericht naar de lucht. En vanaf de grond is het gewoon een plat dak.

Het was alsof de architecten van plan waren dat deze schoonheid duidelijk zichtbaar was, maar tegelijkertijd verborgen en ontoegankelijk bleef voor iedereen op een rij – niet iedereen zal het kunnen zien.

Architectsstudio_GAON
ImagesYoungkwan Kim