ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » Smal Huis met Twee Verdiepingen + Moderne houten bekleding

Smal Huis met Twee Verdiepingen + Moderne houten bekleding

  • 4 min read

Bij het bouwen van een tuinhuis op een compacte kavel moet je vaak terugvallen op niet-standaard ideeën om volwaardige woningen te realiseren en de maximale rationaliteit te bereiken. Architectenbureau Kvalbein Korsøen Arkitektur heeft een smal huis met twee verdiepingen gepresenteerd met moderne houten afwerking, perfect voor een problematisch voorstedelijk gebied. Met een oppervlakte van 100 vierkante meter heeft de woning twee verdiepingen, is in lijn met architectonische trends, milieuvriendelijk en functioneel.

smal huis met twee verdiepingen met moderne houten afwerking

Laten we eens kijken naar drie trucs die hierbij hebben geholpen:

Maximaal voordeel uit elke vierkante meter

Dit smalle huis met twee verdiepingen is comfortabel geworden voor een gezin van 3. Een effectieve lay-out, niet alleen horizontaal maar ook verticaal uitgedacht, zorgt voor openheid en rationele integratie van de ruimte.

Meteen bij de ingang is er geen traditionele gang, ze hebben er niet eens woonruimte voor uitgegeven – het was visueel toegewezen. Als je voor je naar binnen gaat, wordt meteen een keuken-woonkamer geopend met ruimtes om te koken, eten, rusten en werken. De badkamer is boven, hoewel er beneden een klein gastentoilet is.

Visuele uitbreiding van de ruimte

Het visuele gebrek aan woonruimte werd hier gecompenseerd door hoge plafonds en panoramische ramen. Hoewel het met de uitzichten niet zo goed uitpakte, was er voor het panorama een gezellige binnentuin ingericht. Vloerbeglazing in een smal huis met twee verdiepingen is vooral nodig om de ruimte te vergroten.

Dankzij hem wordt de indruk van beperking en beklemming niet gecreëerd. Hoogwaardige natuurlijke verlichting, lichte afwerking, meubels, de afwezigheid van scheidingswanden, omvangrijke meubels helpen het effect te versterken.

Hout- en designtrends in de architectuur

Het smalle huis met twee verdiepingen is van binnen en van buiten afgewerkt met hout. De gevel was voorzien van horizontale bekleding met vuren gevelbekleding, decoratieve elementen van eikenhout en MDF-panelen. Het interieur is gemaakt van massief grenen. Maar zodat het huis niet op een kleine traditionele hut leek, maar een echt modern huisje was, werd het gebouwd in strikte rechthoekige moderne vormen, zonder zadeldak en gewone ramen. In het interieur is grenen sierlijst nauw verweven met elementen van gewapend beton, glas en metaal – dit voegt ook nieuwigheid toe aan de woning.

Als de grootte van uw site of de financiële mogelijkheden u niet toelaten om een ​​ruim huisje te bouwen, is een smal huis met twee verdiepingen met moderne houtafwerking zoals het beschouwde de beste oplossing voor een zomerresidentie of zelfs een permanente woning. Het is comfortabel, zelfvoorzienend, milieuvriendelijk en heeft modieuze architectonische technieken. Hierdoor kunnen dergelijke woningen concurreren met dure herenhuizen.

ArchitectsKvalbein Korsøen Arkitektur
PhotoEugeni PONS Niklas Hart 
Tags: