ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » Staalbouw Woning / 5 Beste huizen met metalen frame

Staalbouw Woning / 5 Beste huizen met metalen frame

Hoe maak je een huis met een metalen frame eenvoudig en tegelijkertijd functioneel op een moderne manier? Frisse voorbeelden van projecten met foto’s van de beste architecten.

Huis met metalen frame uit Brazilië – 315 m2 Ruimte, comfort en moderne architectonische ideeën

Vanwege de vele onbetwistbare voordelen neemt het huis met metalen frame een sterke positie in bij de constructie van residentiële en industriële gebouwen.

positieve eigenschappen van framehuizen gemaakt van metalen constructies

Bij het bouwen van gebouwen op framebasis, zoals bij elke constructie, is de betrouwbaarheid en veiligheid van de constructie belangrijk. Daarom is in de eerste plaats de foutloze berekening van toegestane belastingen. Een houten of metalen frame is aanzienlijk lichter dan massieve bakstenen of betonnen wanden, waardoor de belasting op de fundering wordt verminderd.

Als de vereisten voor de sterkte van de fundering niet zo streng zijn, zijn correcte berekeningen van de toelaatbare belastingen op de frame-elementen vanaf de zijkant van de bovenste verdiepingen en het dak eenvoudigweg noodzakelijk. Om uw huis veilig te maken en het frame niet als een kaartenhuis te vouwen, mag u de hulp van professionele ontwerpers niet verwaarlozen. De dakconstructie mag niet worden belast door extra massieve elementen, de beste optie is een vlakke constructie met lichtgewicht dakbedekkingsmaterialen.

De frameconstructie kan eenvoudig op een gebied met een reliëflandschap worden geplaatst zonder noemenswaardige kosten voor het versterken van de hellingen, aangezien de lichtgewicht constructie een minimale grondbelasting heeft. Bovendien zorgt het installatiegemak ervoor dat het gebouw op de meest ontoegankelijke plaatsen kan worden geplaatst.

Een huis met een metalen frame kost minder tijd om te bouwen dan een traditioneel pand. En als u zelfs maar lage kosten toevoegt, dan zou zo’n architecturale oplossing ideaal zijn voor een jong gezin met een beperkt budget.

Framestructuren maken het gebruik van alle afwerkingsmaterialen mogelijk, zowel voor buiten- als binnenmuren. Het kan hout, baksteen, voering, lamellen en andere moderne afwerkingen zijn. Huizen op basis van structurele structurele elementen zien er modern uit en de binnenruimte is een breed veld voor een interieurontwerper die de voorkeur geeft aan ruimte, duidelijke lijnen en een overvloed aan natuurlijk licht.

negatieve nuances van een metalen frame-huis

Bij het omhullen van de oppervlakken van een kozijnhuis, is het absoluut noodzakelijk om warmte- en geluidsisolatie te gebruiken. Vergeet de “koude bruggen” niet, dit zijn metalen elementen. Om ervoor te zorgen dat de kamers niet alleen ruim en licht zijn, maar ook warm in een koud klimaat, is het noodzakelijk om metalen elementen extra te isoleren.

Metalen constructies vereisen een speciale benadering van interieurontwerp. Met een bekwame benadering van het ontwerp van het pand, zullen metalen balken, sporten en rekken de kamers terughoudendheid en adel geven. Om industriële tinten te verzachten, zullen felle kleuren en pastelkleuren van afwerkingsmaterialen helpen.

Onder brandomstandigheden worden huizen met metalen frame gevaarlijk voor de bewoners van het huis, omdat onder invloed van vlammen en hoge temperaturen het metalen frame zijn stijfheid verliest en eenvoudig kan vallen. Niet-brandbare afwerkingsmaterialen of impregneren van brandbare oppervlakken met vuurvaste verbindingen zullen de bewoners helpen beschermen.

ArchitectsMarcos FranchiniNattalia Bom Conselho
PhotoJomar Bragança

Waar is een metalen frame voor een huis voor?

Waarom thuis een metalen frame bouwen en hoe je het zowel een element van bescherming, comfort als stijl kunt maken.

Architectenbureau Andrade Morettin Arquitetos Associados ging verder dan de gebruikelijke omheining van een huisje door een metalen frame van het huis aan te bieden dat ook van bovenaf het gebouw zou bedekken. Tegelijkertijd bleek de behuizing vrij open en geïntegreerd in de omgeving, aangezien de gevels met panoramische beglazing onbebouwd bleven.

Welke kenmerken het landhuis heeft gekregen vanwege de metalen structuur, zullen we verder bekijken.

metalen frame voor het huis – privacy op het niveau van een geheim object

Alleen de gevels, gericht op het privégedeelte van de site, bleven open voor uitzicht van buitenaf in het huis. Het gebouw is van buiten praktisch onzichtbaar, aangezien het metalen frame van het huis het als een schil bedekt. Ook de aangrenzende recreatiegebieden vielen onder de luifel. Je kunt ze niet van buitenaf bekijken, zelfs niet als je over het huis vliegt.

Een behoorlijk competente en doordachte beslissing in het tijdperk van de algemene beschikbaarheid van quadrocopters en andere apparatuur. Eigenaren kunnen zich terugtrekken op de site en, terwijl ze in de frisse lucht zijn, in volledige privacy blijven.

De structuur is samengesteld uit industriële balken, steunen, platen. Dit zorgt voor zijn betrouwbaarheid, hoge duurzaamheid en stijlvol modern design. Het opbouwen van een dergelijk systeem over het huis was ook geen probleem.

frame voor een huis van metaal – optimaal microklimaat en instraling

De architecten hebben nagedacht over het beschermende metalen frame van de woning zodat het object voldoende daglicht krijgt. Hiervoor is de structuur aan beide zijden open en heeft deze een optimale hoogte.

Het is licht en gezellig onder de luifel, en overdag zijn het huis en de aangrenzende ruimtes verborgen voor de hete stralen. Hierdoor kunt u een aangename temperatuur handhaven met minimaal gebruik van klimatologische apparaten.

Integratie van binnen- en buitenruimtes

De aangrenzende ruimtes en recreatieruimtes onder het metalen frame van de woning zijn aan de binnen woonruimte bevestigd. Er is een vloeiende overgang gemaakt van de woonruimte binnen naar het omringende landschap. Het huis heeft een dubbele omhullende structuur gekregen. Een daarvan is muren en panoramische ramen, en de andere is een metalen structuur.

De architecten zijn erin geslaagd om terrassen bij het huis te maken. Maar omdat ze onder een metalen frame zitten, blijven ze droog en comfortabel op elk moment van het jaar en bij elk weer. Deze recreatiegebieden zijn praktisch verbonden met de leefruimte en door de opengaande panoramische constructies kan de eigenlijke lijn ertussen worden verwijderd.

Het metalen frame van het huis blijkt zowel een beschermende structuur te zijn geworden als een element dat zorgt voor comfortabel wonen. Het benadrukt het industriële karakter van het object en creëert tegelijkertijd een soepele overgang van de externe natuurlijke omgeving naar de interne leefruimte.

ArchitectsAndrade Morettin Arquitetos Associados
PhotoNelson Kon

Eenvoudig en modern huis met metalen frame / A-M residence

Archimania kreeg de opdracht een modern, comfortabel en toch zo eenvoudig mogelijk huisje te bouwen voor een ouder echtpaar op het platteland van Mississippi (VS). Het bureau presenteerde een specifiek metalen kozijnhuis met een zwembad, een binnentuin, terrassen en panoramische ramen.

De architecten hebben een ruime en eenvoudige cottage van één verdieping geïmplementeerd die volledig overeenkomt met de huidige trends in onroerend goed in de voorsteden

sterkte en duurzaamheid van een metalen kozijnhuis

Vanwege het elementaire eenvoudige ontwerp en de betrouwbaarheid van de bouwtechnologie, vereist het metalen kozijnhuis praktisch het hele jaar door geen werk. Het paar gepensioneerden dat hier woont, geniet van een rustig, mooi plattelandsleven, omringd door landbouwgrond.

Door de uitvoering in de stijl van minimalisme, is het object verstoken van structuren en decoratieve elementen. Het vereist geen constant onderhoud, is gemaakt van slijtvaste materialen die onderhevig zijn aan een minimale impact op het milieu.

optimale opstelling en lineaire configuratie van metalen frameconstructie

Het object is verwijderd van het lawaai van de stad en snelwegen. De dichtstbijzijnde buren en een landweg zijn honderden meters verwijderd – in elke richting vanuit de ramen zijn er uitzicht op natuurlijke landschappen. De architecten gaven er de voorkeur aan om het metalen kozijnhuis zo open mogelijk te maken, zonder de landschappen achter het hek te verbergen. In de ene richting opent zich een panorama van het meer, in de andere richting de tuin.

Tegelijkertijd is de site gelokaliseerd vanuit het uitzicht vanuit de nabijgelegen gebieden met behulp van groene ruimtes – bomen, struiken. En moderne beveiligingssystemen maken het zelfs in open omstandigheden veilig.

De lineaire configuratie biedt directe toegang tot de omgeving vanuit elke kamer naar het gebouw. Er is een nauwe band tussen externe en interne ruimte, een vloeiende overgang tussen hen.

gezelligheid en comfort op een modern niveau in een kozijnhuis van metalen profielen

Een barrièrevrije omgeving wordt gemaakt in een huis met metalen frame – alle functionele gebieden binnen en buiten bevinden zich op hetzelfde niveau zonder trappen, podia en dorpels. Dankzij glijdende panoramische beglazing zijn de openluchtrecreatiegebieden bij het zwembad praktisch verbonden met de binnenste leefruimte.

Het concept van een open, barrièrevrije behuizing en horizontale planning maken het huis met metalen frame bijzonder geschikt voor een ouder echtpaar. Hoewel de behuizing tegelijkertijd is aangepast voor actief tijdverdrijf – er is een fitnessruimte, picknickplaatsen, zwemmen.

Zo ontving het gepresenteerde huis met metalen frame de optimale configuratie voor het leven van actieve mensen van de leeftijd. Het is functioneel, maar toch eenvoudig en betrouwbaar. De locatie van het huis speelde een sleutelrol bij het creëren van een rustige, serene omgeving hier voor een comfortabele vakantie op het platteland.

Architectsarchimania

Metalen modulair huis op een heuvel – geen ongemak voor 35 m² woonoppervlak

Modulaire bouwconstructies werden tot voor kort uitsluitend gebruikt voor de bouw van handelsvloeren, trailers en opslagfaciliteiten. Maar architecten hebben geleerd om creatieve, niet-standaard huisvesting te belichamen in een geprefabriceerd object. Een houten of metalen modulair huis kan in een beperkt gebied worden geplaatst. De professionals van Bruno Zaitter arquiteto hebben in het project The Refuge in the Countryside alle voordelen en mogelijkheden van een dergelijk gebouw gedemonstreerd.

rationaliteit van metalen modulaire huizen

Een van de belangrijkste kenmerken van het modulaire ontwerp van een woongebouw is rationaliteit. Duidelijke lijnen en compacte vorm van het pand maken het mogelijk om, zelfs met beperkte ruimte, de nodige zones in te richten. Op een metalen sokkel van 3,6×3,6×2,5 meter zijn een slaapplaats, een keuken en een badkamer comfortabel georganiseerd. Voor een jong stel is deze ruimte voldoende om een ​​gezellige plek te creëren.

Op de foto zien we een project bestaande uit 3 losse modules, dat midden in een landelijke nederzetting ligt. Mini Shelter Ondanks zijn kleine woonoppervlak vormt de metalen modulaire woning een moderne schuilplaats. Dankzij de unieke ligging tussen de steppenweiden bieden de panoramische ramen van het centrale deel een onberispelijk landschap.

veelzijdige mogelijkheden van modulaire huizen

Metalen modules worden meestal gekozen voor gebieden met agressieve klimaten. Windstoten en neerslag zijn niet te compenseren door de standaard constructie van een gewoon huis. De basis van sterk en duurzaam metaal beschermt het interieur van het huis tegen mogelijke negatieve factoren, waardoor een gevoel van privacy en veiligheid ontstaat.

Om het contact met de natuurlijke omgeving niet te verliezen, maakten de architecten een aantrekkelijke manoeuvre door gebruik te maken van de doorlopende beglazing van de voorgevel aan de noordzijde. De achterkant is bekleed met houten planken. Het kleurenschema van afwerkingsmaterialen ziet er harmonieus uit, omdat houten balken een onnatuurlijke groenachtige tint hebben. Zo versmelt de buitenkant met het landschap en vermomt zich als de schoonheid van de omgeving.

In de omstandigheden van rigide modulatie hebben de eigenaren van een dergelijke schuilplaats niet veel lay-outopties. In de hoek bevinden zich een slaapkamer en een badkamer, terwijl het middengedeelte gereserveerd is voor een kleine keuken en woonkamer. Door de compactheid van de verdeling van de woonruimte en de keuze van meubilair kunnen bewoners zich vrij door de kamer bewegen.

Bijkomend pluspunt is de aanwezigheid van een balkon met houten vloer. De minimalistische ontwerpstijl wordt binnen en buiten het gebouw gehandhaafd. Het zwarte en bruine bereik van het interieur gaat soepel over in het buitenste gedeelte in de vorm van metalen leuningen, natuurlijke houtstructuur. De rechte lijnen van het gebouw worden een allegorie op de natuurlijke omgeving en vormen een aanvulling op de gebogen vormen en de constante binding van planten, bomen en heuvels.

Voor pragmatische mensen zullen modulaire woningen een praktische keuze zijn voor bescheiden woningen. Door de minimale investering in tijd en materialen maak je met een bescheiden budget een stijlvolle woning.

Het onbetwistbare feit blijft dat een metalen modulaire woning een moderne, praktische, rationele oplossing is voor het organiseren van woonruimte. Ontwerpers vergroten alleen de populariteit van dergelijke woningen en presenteren verschillende interpretaties van binnen– en buitendecoratie.

Architects Bruno Zaitter arquiteto
Photo Sergio Mendonça Jr. 

Stalen huizen – hoe comfort bereiken?

Het Grib Architectural Bureau heeft een origineel woonhuis gemaakt van metalen constructies voor een groot gezin gepresenteerd. Het gebouw is ontworpen voor 7 personen – 2 volwassenen en 5 kinderen. De eigenaren wilden een veilige, ruime en moderne woning die aan hun hoge eisen op het gebied van comfort en originaliteit zou voldoen. De architecten stelden een vrij eenvoudige, op het eerste gezicht gelijkvloerse en ruime faciliteit voor met alle nodige sociale en privéruimtes. En het belangrijkste kenmerk was het gebruik van metalen constructies als basis van het gebouw.

Bedenk wat het huis hieruit heeft gehaald.

metalen frame van het huis – modern design op de rand van residentiële en industriële constructie

Balken, I-balken, wandbekleding werden niet alleen de basis voor het bouwen van een huis, maar ook elementen van de industriële stijl. Tegelijkertijd werd het gebouw heel gezellig en comfortabel gemaakt om in te leven. Een groot glasoppervlak met behulp van panoramische ramen in de vloer voegde de charme van het huis toe aan het gebouw.

Een belangrijke rol in het ontwerp werd gespeeld door de aanwezigheid van uitgeruste terrassen, versierd met levende planten, bloemen in potten. Muren van steen voegen ook gezelligheid toe – hierdoor ziet een privéhuis van metalen constructies er niet uit als een industriële faciliteit.

metalen frame van een huis – praktische afbakening van de ruimte

Het huis werd gebouwd in een open ruimte, dus het was mogelijk om de maximale oppervlakte van de site ervoor te gebruiken – de architecten voorzagen alle functionele ruimtes op één niveau.

Privékamers en sociale ruimtes worden afgebakend door gangen en binnenplaatsen – dit maakte het mogelijk om de leefruimte beter te verdelen tussen gezinsleden, om de onafhankelijkheid van privékamers en slaapkamers te bereiken.

huizen met metalen frame – maximale openheid van buitenaf

In een schilderachtige omgeving werd een woonhuis van metalen constructies gebouwd en de architecten zagen het als hun plicht om vanuit de ramen een goed uitzicht te bieden. Het voorste deel van de woning is een doorlopende beglazing van vloer tot plafond.

De constructies zijn open, dus bij mooi weer kan de binnenruimte gecombineerd worden met een terras bij het huis. Voor de panoramische ramen bevinden zich recreatiegebieden die vloeiend overgaan in de binnenplaatsen. Externe en interne ruimte zijn nauw met elkaar verbonden.

Een privéhuis gemaakt van metalen constructies is comfortabel, effectief en functioneel geworden voor een groot gezin vanwege de eigenaardigheden van de lay-out en constructietechnologie. Metalen constructies zijn hier niet alleen de basis geworden in de context van de constructie van het object, maar een belangrijk ontwerpelement. Met behulp van metalen constructies werd het huis tegelijkertijd effectief, modern, eenvoudig en duurzaam gemaakt. Dankzij de succesvolle planning van de woonruimte hebben alle 7 gezinsleden hun eigen onafhankelijke privéruimte.

ArchitectsGrib
PhotoGrib