ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » 3 Unieke Ontwerpideeën voor Houten Huizen

3 Unieke Ontwerpideeën voor Houten Huizen

  • 3 min read

De unieke ontwerpideeën van een houten huis gaan soms verder dan het begrip, en het gebouw verliest letterlijk alle kenmerken van een traditioneel woongebouw.

uniek idee voor het dak van een houten huis

Deze omvatten een huisje van Sweet Sparkman Architects.

Uniek ontwerpidee voor een afgerond houten huis

De vorm van het huis lijkt op een omgevallen houten ton, van één kant doorgesneden om een ​​rechte glazen gevel te creëren.

De houten structuur, als een deken, omhult de binnenruimte en zorgt voor bescherming tegen de boszijde en biedt een panoramisch uitzicht op de vallei en het meer.

De structuur vormt de achterwand van het gebouw, loopt vloeiend over in het dak en vervolgens in de luifel boven het terras. Er is geen duidelijke grens waar de muur eindigt en het dak begint – het is een enkele gladde vorm, wat het belangrijkste kenmerk is van een landhuis gemaakt van hout.

Ontwerpidee van een houten huis om verbinding te maken met de natuur

Je krijgt de indruk dat het huis uit de aarde groeit, en door de natuur zelf is ontstaan. Als je goed kijkt, zie je dat de vorm de typische lijnen van dit gebied volgt: eikenstammen, gebogen takken van loofbomen.

En nog belangrijker, het huisje is volledig gebouwd van natuurlijk hout. Het heeft een minimale impact op de natuurlijke omgeving en versmelt ermee.

Het idee van afgeronde balken bij het ontwerp van een houten huis

Het plafond is afgerond en gaat over in de muur. Over de gehele diepte van de constructie zijn ronde houten balken aangebracht met een tussenafstand van enkele meters.

Ze vervagen de lijn tussen het plafond en de muur verder en benadrukken de eenheid van deze vorm.

Over het algemeen zijn de hier gepresenteerde ideeën voor het ontwerp van een houten huis zo uniek en onvoorspelbaar dat het gebouw de tekenen van traditionele woningen met een dak en muren heeft verloren. Het lijkt op een afgelegen en veilig toevluchtsoord, een ecologische oase voor menselijke bewoning, omgeven door dieren in het wild.

ArchitectsSweet Sparkman Architects
ImagesGeorge Cott