Meteen naar de inhoud
ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » Witte Huis Ontwerp Kleur / Voordelen

Witte Huis Ontwerp Kleur / Voordelen

Witte kleur in huisontwerp is de basiskleur geworden voor moderne hightech, minimalistische stijlen. Het wordt ook veel gebruikt in de klassieke architectuur.

Deze neutrale, achromatische toon is een lust voor het oog. Het verlegt visueel de grenzen, voegt zacht, thuiscomfort toe aan het huis, zelfs met de strengheid en laconiek van vormen en lijnen.

Het project van zo’n trendy huis in wit werd gepresenteerd door architectenbureau Lousinha Arquitectos. Laten we eens kijken naar de belangrijkste voordelen van het gebruik van een sneeuwwitte tint.

De veelzijdigheid van wit in huisontwerp

Witte toon kan overal worden gebruikt. In het gepresenteerde project wordt het als basis genomen voor het ontwerp van de gevel en wordt het zelfverzekerd binnenin geïntegreerd.

De meeste oppervlakken zijn gemaakt in een eentonige sneeuwwitte tint.

Het werkt even goed met trendy pastelkleuren, heldere en donkere contrasterende tinten. Tegelijkertijd ziet elk element van het interieur er nog duidelijker en expressiever uit.

Lichtheid door witte kleur in huisontwerp

De witte tint absorbeert praktisch geen licht en alle zonnestralen die door de panoramische ramen dringen, weerkaatsen letterlijk op de muren, de vloer en het plafond. De natuurlijke instraling van de ruimte blijft zelfs bij een klein glasoppervlak op het hoogste niveau.

Visuele grenzen in de ruimte lijken te verdwijnen. En zelfs een kleine kamer lijkt groot genoeg, vrij, gevuld met lucht.

Uiterlijk wordt het gebouw gecombineerd met het natuurlijke landschap, valt het helder op tegen de achtergrond, maar tegelijkertijd is er een harmonie met natuurlijke tinten.

Witte kleur in huisontwerp als symbool van puurheid en frisheid

Het huis heeft een ontspannen, gemakkelijke en vrije stop. Om te voorkomen dat het interieur saai, steriel en leeg wordt, zijn er enkele contrasten in natuurlijke tinten – bruin, grijs, wengé, beige – aan toegevoegd.

Dit voegde gezelligheid en warmte toe. Dezelfde trend werd gevolgd in het exterieur.

In een psychologische context helpt wit in huisontwerp om gedachten helder te maken, zich te concentreren op de belangrijkste en tegelijkertijd te ontspannen, waarbij het “geluid” uit het hoofd wordt verwijderd. Het oefent geen druk uit op de psyche en kalmeert.

ArchitectsLousinha Arquitectos
ImagesIvo Tavares Studio