Meteen naar de inhoud
ArtFacade » [ Huis Kubus ] Frisse Ontwerpideeën in Kubieke Stijl

[ Huis Kubus ] Frisse Ontwerpideeën in Kubieke Stijl

Wat zijn de 5 beste kwaliteiten van moderne architectuur gecombineerd in een huis in kubusstijl. De voordelen van kubisme in woningbouw. Kies je kubuswoning!

Ultieme kubusvormige woning van robuuste architectuur

Kubieke trend in architectuur – nieuwe stijl gebaseerd op rechtheid, eenvoudige geometrische vormen en bruikbaarheid. Het geeft een duidelijke afbakening en zonering van de ruimte, de rationaliteit en functionaliteit van elke vierkante meter.

Ultramodern huis in kubieke stijl

Het huis in kubusstijl van het architectenbureau Sturgess Architecture is een levendig voorbeeld van deze richting, die nog een beetje ongebruikelijk is. Modern uiterlijk, bruikbaarheid van elk element, luxe in afwezigheid van decor – dit alles wordt gecombineerd in een project dat in Canada wordt geïmplementeerd. Overweeg de voordelen van een huis in kubusstijl volgens de foto en markeer 5 van de belangrijkste voordelen:

Originaliteit van architectuur

Hoewel de kubische stijl het gebruik van eenvoudige vormen voor het elementaire inhoudt, ziet het er vrij ongebruikelijk en futuristisch uit. Vanwege de monolithische bouwtechnologie bleek de gevel niet-traditioneel te zijn – de overhangende bovenverdieping, uitstekende rechthoekige elementen.

kubiek huis project

Het huis in kubische stijl ziet eruit als een gebouw van de toekomst en is praktisch verstoken van de traditionele kenmerken van onroerend goed in de voorsteden. Er is een plat dak, strikte verhoudingen worden niet in acht genomen en het lijkt erop dat het object is samengesteld uit afzonderlijke kubussen en parallellepipedums. Door de verschillende kleuren en texturen van de afwerking was het mogelijk om op kubisme te focussen.

Praktisch en effectief interieur / kubuswoninginterieur

Rechthoekigheid van vormen kan in het huis worden getraceerd. De vorm van de gebouwen en functionele gebieden, meubilair omvat rechtlijnigheid, gebrek aan decor en gelijkmatigheid van oppervlakken. Door de rechthoekige verdeling van de ruimte, het ontbreken van ronde, gebogen lijnen, bleek het met voordeel elke vierkante meter van het huis in kubusstijl te gebruiken.

kubiek huis project

Om het decor te verdunnen en het eruit te laten zien als een ontwerper, hebben interieurontwerpers een paar elementen met ronde vormen toegevoegd. Onder hen zijn lampen, stoelen, decor aan de muren. Bloemen in bloempotten en aangename pastelkleuren helpen de compositie nieuw leven in te blazen.

Maximale nuttige ruimte

Huis in kubieke stijl is de keuze van liefhebbers van rationaliteit. Gladde oppervlakken, minimalisme, ingebouwde apparaten zijn de componenten van deze richting in ontwerp en architectuur. Met al deze trucs kun je maximale ruimte overlaten voor nuttig gebruik – de behuizing blijkt ruim, licht en open te zijn.

kubiek huis project

Rationaliteit betreft hier niet alleen het interne gebied, maar ook het aangrenzende grondgebied, terrassen, veranda, recreatiegebieden buiten. Ze zijn allemaal comfortabel, ruim en open.

Betrouwbaarheid en degelijkheid

De woning in kubusstijl maakt op het eerste gezicht duidelijk dat het een solide, stabiele constructie is die de krachten van de natuur kan weerstaan. Tegelijkertijd past het door de eenvoud van vormen en de natuurlijkheid van het kleurenpalet harmonieus in het Canadese landschap.

kubiek huis project

Bouwen is zeilloos, zo uitgevoerd dat een aangenaam microklimaat wordt bereikt. Rechthoekige panoramische beglazing biedt vanuit de ramen een breed zicht op het omringende landschap. Door de kenmerken van de monolithische bouwtechniek in het gebouw was het mogelijk om van alle kanten een groot glasoppervlak te maken. Dit garandeert een hoogwaardige natuurlijke instraling gedurende de dag en goede soorteigenschappen.

Locatie en luxe

In de moderne zin betekent rijkdom eenvoud, maar hoge kwaliteit. Deze kenmerken worden gecombineerd in het ontwerp van het huis in een kubusvormige stijl. Elke hoek en elk functioneel gebied ziet er hier duur uit. Het object is gepositioneerd door een eliteklasse en komt er qua uitstraling en configuratie volledig mee overeen.

kubiek huis project

Huis in kubusstijl is de belichaming van bruikbaarheid, opzichtigheid en gemak in overeenstemming met moderne trends.

kubiek huis project
Architects Sturgess Architecture
PhotoRobert Lemermeyer

Huis – luciferdoosjes

Luciferdoosjes op elkaar gerangschikt. Een prachtig voorbeeld van een woonhuis in kubusstijl. Maximaal gebruik van leefruimte en panoramische ramen – een originele oplossing van de beste architecten!

Architects Avanto Architects
Photo Arsi Ikäheimonen

Compacte kubuswoning in de stijl van minimalisme / 3 technieken in architectuur

De compacte, minimalistische kubus weerspiegelt hoe de eenvoud van vorm steeds aan kracht wint in de hedendaagse architectuur. Tegelijkertijd is de configuratie van het gebouw vrij complex. Het architectenbureau TOUCH Architect kon dit idee alleen realiseren door het gebruik van monolithische bouwtechnologie.

Compacte kubuswoning

Het lijkt erop dat het gebouw in strijd is met de wetten van de natuurkunde, en dergelijke beslissingen worden als buitengewoon beschouwd in de context van architectuur.

Compacte kubuswoning

Kubuswoningconcept / Hoekramen en overstekende vloeren

Voor de rationaliteit van het gebruik van de site, is de buitenomtrek van het huis langs de fundering gemaakt in de vorm van een vierkant. Maar de architecten wilden niet alleen een doos krijgen, maar een functionele ruimte met terrassen, spectaculaire beglazing, comfortabele ruimtes voor rust, werk en leven in het algemeen.

Om dit te bereiken, hielpen niet-standaard ideeën in de vorm van een overhangende vloer, panoramische hoekbeglazing, een combinatie van monolithische, metalen, glasconstructies. Het lijkt erop dat delen van het huis in de lucht hangen, maar dit wordt niet alleen gedaan voor schoonheid, maar vooral voor functionaliteit.

Compacte kubuswoning

Kubuswoningen architectuur / Integratie van landschapsontwerp in het huis

De landschapsarchitectuur en de verbetering van de omgeving werden vlot voortgezet, direct aan de gevel en de bouwconstructies. Dit maakte het mogelijk om het compacte kubushuis in de stijl van minimalisme harmonieus in te passen in een gezellige natuurlijke omgeving, het nieuw leven in te blazen en het niet als een koud stenen blok te laten.

Compacte kubuswoning

Voor het hoekraam van de woning, direct in het souterrain, is een compact terras gemaakt. Het was uitgerust om de tuin rechtstreeks met het gebouw te integreren. Op deze plek is een levende boom geplant. De indruk wordt gewekt dat het object van de natuur is.

Compacte kubuswoning

Van binnen lijkt deze techniek de tuin te integreren in het interieur – het lijkt alsof de boom op het terras een klein atrium in de woonkamer is. Het idee gaat maar door. In de woning worden grote planten geplant, waardoor woonhoeken in het interieur ontstaan.

Kubusvormig huis / Prioritair constructivisme

Het compacte kubusvormige huis volgt de trends van het constructivisme. Monolithische structuren met strikte geometrie zien er modieus, duur en contrasterend uit tegen de achtergrond van vloeiende natuurlijke lijnen. Ondanks het feit dat het gebouw in de omgeving past, onderscheidde het zich uiterlijk door de nadruk op de originaliteit van de architectuur.

Compacte kubuswoning

Als je naar dit compacte minimalistische kubushuis kijkt, krijg je de indruk dat het volgens het principe van een constructeur uit vele losse modules is samengesteld tot een enkel object. En de basis hiervoor was een monolithisch frame van gewapend beton.

ArchitectsTOUCH Architect
PhotoChalermwat Wongchompoo

Kubuswoning met 2 verdiepingen – spelletjes van 250 m² in tetris

De kubusvorm van het huis is een van de optimale vormen van het organiseren van de interne ruimte. Door rechte lijnen en hoeken wordt maximaal gebruik van woonruimte gerealiseerd. Deze esthetiek van particuliere woningbouw verwijst meer naar de minimalistische stijl in ontwerp. Maar dankzij verschillende materialen en texturen kunt u onbeperkte variatie bereiken in het ontwerp en de decoratie van het huis.

Kubuswoning met 2 verdiepingen

Het gebruik van panoramische beglazing is de lichtste en gemakkelijkste manier om de woning een ultramoderne uitstraling te geven.

Kubuswoning met 2 verdiepingen
Kubuswoning met 2 verdiepingen

De combinatie van ruwe steen met gladde witte pleisterwerk zorgt voor het nodige contrast van materialen en texturen. Kleur speelt in dit geval een belangrijke rol. De originele vorm van het hekwerk verdunt de rechte lijnen van het huis in kubische stijl. Besteed aandacht aan de hoofdtrap – de eenvoud van de vorm wordt meer dan gecompenseerd door de aanzienlijke omvang en niet-standaard locatie.

Kubuswoning met 2 verdiepingen

Moderne mogelijkheden in ontwerp en constructie maken het gemakkelijk om ideeën en wensen van klanten te implementeren. Eenvoudige kubussen die op elkaar liggen, vormen een uniek en comfortabel kubushuis – zoals in Tetris. Het belangrijkste is om een gemeenschappelijke taal te vinden met de architect.

Kubuswoning met 2 verdiepingen
Architects Barrionuevo Villanueva Arquitectos
Photo Gonzalo Viramonte

Kubuswoning met één verdieping ➽ Combinatie van landelijk leven en stedenbouw

Kubuswoning met één verdieping

In veel Europese landen beperken gemeenten op het platteland het aantal bouwlagen om de charme en de bijzondere smaak van het landelijke leven te behouden. Deze kubuswoning van één verdieping voldoet aan alle eisen van architectonische beperkingen en tegelijkertijd aan de eisen van stedelijk comfort.

Kubuswoning met één verdieping
Kubuswoning met één verdieping
Kubuswoning met één verdieping

Avant-garde trends in de architectuur werden in dit project belichaamd door kubistische beslissingen. Duidelijke geometrische vormen passen op natuurlijke wijze in het natuurlijke landschap, zonder de charme van de omringende groene ruimtes te verstoren, maar gunstig te complementeren.

Kubusvormig huis

Kubuswoning met één verdieping

De kubusvormige motieven van het huis met één verdieping worden aangevuld door rechthoekige vormen van panoramische ramen en vloeien vloeiend over in de geometrische elementen van de binnenpatio. Ongecompliceerde correcte contouren van bloembedden zien eruit als een voortzetting van een enkel architectonisch concept.

Kubuswoning met één verdieping

In een vergelijkbare stijl met het gehele bouwcomplex wordt een pad onderhouden dat door een groen gazon naar een recreatiegebied leidt. Het tuinpad is omzoomd met rechthoekige betonplaten in een asymmetrische volgorde, waardoor het de unieke strengheid van het kubistische ontwerp krijgt.

Kleine kubuswoning

Kubuswoning met één verdieping

Zomergebied met een prachtig uitzicht op het zwembad, de elegante omheinde Mashrabov die wordt herhaald in een pergola-constructie. Niet voor de hand liggende Arabische motieven gecombineerd met kubistische ideeën maken het zomerterras comfortabel en gezellig, waar een familiediner of receptie zal worden gehouden in een afgelegen omgeving. Decoratieve elementen zorgen voor de nodige schaduw op een warme zonnige dag.

Betonnen kubuswoning

Kubuswoning met één verdieping
Kubuswoning met één verdieping

De overheersing van lichte tinten in de decoratiematerialen van de gevel van de kubuswoning en de omgeving ziet er fris en puur uit tegen de achtergrond van het weelderige groen van de tuin.

Kubieke motieven en organisch palet in het interieur

Kubuswoning met één verdieping

Panoramische beglazing vervaagt visueel de grenzen tussen binnen en buiten. De witte kubusstijl van de kamers wordt verzacht door een organisch palet en het wijdverbreide gebruik van houten meubilair.

Kubuswoning met één verdieping binnen

Kubuswoning met één verdieping

Eenvoudig en modern meubilair in natuurlijke tinten. De combinatie van een witte omringende ruimte met natuurlijk hout en pasteltinten van stoffering bepaalt vooraf een vredige en rustgevende sfeer.

Kubuswoning met één verdieping

Kubieke thema’s zijn aanwezig in de strikt geometrische vormen van witte boekenplanken. In tegenstelling tot het geometrische ontwerp zien onregelmatig gevormde armaturen er origineel uit. Zo’n ontwerpbeslissing ziet eruit als een asymmetrische toets in het kubieke rijk.

Huis in kubusstijl

Kubuswoning met één verdieping

Het verlichten van een kubuswoning met één verdieping en een recreatiegebied zorgt zelfs op de donkerste nacht voor een unieke sfeer. Het zwembad aan de voorkant van het huis ziet er net zo aantrekkelijk en aantrekkelijk uit, zowel overdag als onder de reflecterende lichten op het wateroppervlak, wat de ongerepte puurheid van het ontwerp van het huis benadrukt.

Kubuswoning met één verdieping
Architects Blatman Cohen architecture design
Photo Amit Geron, Yahav Trudler