Meteen naar de inhoud
ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » Huis met één verdieping en een zadeldak / 3 Ideeën

Huis met één verdieping en een zadeldak / 3 Ideeën

Een huis met één verdieping en een zadeldak is een klassieker in de particuliere woningbouw. Maar de architecten van het bureau FGMF Arquitetos lieten zien hoe ze deze nogal banale huisvestingsoptie op een nieuwe manier konden implementeren.

gelijkvloerse woning met zadeldak in de stijl van een schuur

Het project is volledig in overeenstemming met de ultra-trendy minimalistische hightech-stijl, terwijl het hetzelfde gewone traditionele huis blijft.

Minimalistisch zadeldak van een huis met één verdieping

Het gebouw is eenvoudig door zijn elementaire karakter en lijkt op een huis naar een kindertekening. Het dak erin is niet als een aparte constructie gemaakt, maar als een verlenging van de muren.

zwembad rond een huis van één verdieping met een zadeldak

Er zijn enigszins opvallende kroonlijsten in het dak aangebracht en het frame vormt visueel een enkele basis van de structuur met de muren. Tegelijkertijd werden er tegels bovenop gelegd, waardoor de traditie werd behouden en voor goede prestaties werd gezorgd.

Een modern spel met ruimte in een huis met zadeldak van één verdieping

De indeling van het landhuis komt niet overeen met de traditionele ideeën over een landhuis. De keuken is hier als aparte functionele ruimte verbonden met de woonkamer.

keuken in een huis van één verdieping met een zadeldak

De thuisserviceruimtes bevinden zich aan de achterzijde van het pand. En de hoofdkamer heeft brede glazen schuifdeuren, waardoor deze wordt gecombineerd met het aangrenzende terras.

buitenkant van een huis met één verdieping en een zadeldak

Binnenin zijn alle sociale ruimtes geconcentreerd in één kamer, en werden meubels en licht gebruikt om te differentiëren. Het eetgedeelte grenst aan het zitgedeelte in de woonkamer en is hiervan gescheiden door een voorwaardelijke doorgang die leidt naar een brede glazen toegangsdeur.

toegang tot het terras in een huis van één verdieping met een zadeldak

De slaapkamers bevinden zich in een aparte vleugel voor meer comfort en privacy. Daar is een doorgang gemaakt langs de gang die leidt vanuit het sociale gedeelte van het landhuis.

Atypische openheid voor een traditioneel huis met één verdieping en een zadeldak

In huizen met een klassieke configuratie zijn ze gewend om gewone ramen te zien, mogelijk met luiken. De architecten verwierpen dit idee en maakten panoramische ramen in het huisje.

woonkamer in een huis van één verdieping met een zadeldak

Vanaf de voorzijde van de woning, vanaf de zijkant van de woonkamer, beslaan glas-in-loodramen het gehele deel van de gevel. Dit maakte het mogelijk om de binnenruimte te integreren met het landschap.

panoramische beglazing in een huis met één verdieping en een zadeldak

De beglazing is enkele meters verzonken in de structuur van de woning voor een soepele overgang tussen binnen en buiten. Hierdoor werd voor de ramen een overdekt terras gevormd – het is letterlijk verbonden met de woonkamer en tegelijkertijd direct grenzend aan het zwembad in de tuin.

interieur van een huis met één verdieping en een zadeldak

Dergelijke technieken maakten het mogelijk om het project van een huis met één verdieping en een zadeldak uit te voeren in overeenstemming met de huidige trends in de architectuur. De meest bekende woonoptie ziet eruit als een herenhuis van de nieuwe generatie, niet alleen visueel, maar ook functioneel in lijn met trends.

ArchitectsFGMF Arquitetos
PhotoFran Parente