Een huis met één verdieping en een zadeldak is een klassieker in de particuliere woningbouw. Maar de architecten van het bureau FGMF Arquitetos lieten zien hoe ze deze nogal banale huisvestingsoptie op een nieuwe manier konden implementeren.

Het project is volledig in overeenstemming met de ultra-trendy minimalistische hightech-stijl, terwijl het hetzelfde gewone traditionele huis blijft.
Minimalistisch zadeldak van een huis met één verdieping
Het gebouw is eenvoudig door zijn elementaire karakter en lijkt op een huis naar een kindertekening. Het dak erin is niet als een aparte constructie gemaakt, maar als een verlenging van de muren.

Er zijn enigszins opvallende kroonlijsten in het dak aangebracht en het frame vormt visueel een enkele basis van de structuur met de muren. Tegelijkertijd werden er tegels bovenop gelegd, waardoor de traditie werd behouden en voor goede prestaties werd gezorgd.
Een modern spel met ruimte in een huis met zadeldak van één verdieping
De indeling van het landhuis komt niet overeen met de traditionele ideeën over een landhuis. De keuken is hier als aparte functionele ruimte verbonden met de woonkamer.

De thuisserviceruimtes bevinden zich aan de achterzijde van het pand. En de hoofdkamer heeft brede glazen schuifdeuren, waardoor deze wordt gecombineerd met het aangrenzende terras.

Binnenin zijn alle sociale ruimtes geconcentreerd in één kamer, en werden meubels en licht gebruikt om te differentiëren. Het eetgedeelte grenst aan het zitgedeelte in de woonkamer en is hiervan gescheiden door een voorwaardelijke doorgang die leidt naar een brede glazen toegangsdeur.

De slaapkamers bevinden zich in een aparte vleugel voor meer comfort en privacy. Daar is een doorgang gemaakt langs de gang die leidt vanuit het sociale gedeelte van het landhuis.
Atypische openheid voor een traditioneel huis met één verdieping en een zadeldak
In huizen met een klassieke configuratie zijn ze gewend om gewone ramen te zien, mogelijk met luiken. De architecten verwierpen dit idee en maakten panoramische ramen in het huisje.

Vanaf de voorzijde van de woning, vanaf de zijkant van de woonkamer, beslaan glas-in-loodramen het gehele deel van de gevel. Dit maakte het mogelijk om de binnenruimte te integreren met het landschap.

De beglazing is enkele meters verzonken in de structuur van de woning voor een soepele overgang tussen binnen en buiten. Hierdoor werd voor de ramen een overdekt terras gevormd – het is letterlijk verbonden met de woonkamer en tegelijkertijd direct grenzend aan het zwembad in de tuin.

Dergelijke technieken maakten het mogelijk om het project van een huis met één verdieping en een zadeldak uit te voeren in overeenstemming met de huidige trends in de architectuur. De meest bekende woonoptie ziet eruit als een herenhuis van de nieuwe generatie, niet alleen visueel, maar ook functioneel in lijn met trends.
Architects | FGMF Arquitetos |
Photo | Fran Parente |