Meteen naar de inhoud
ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » Huizen op een Klein Perceel / 5 Ideeën

Huizen op een Klein Perceel / 5 Ideeën

Met niet-standaard ideeën voor het bouwen van een huis op een klein perceel kunt u een volwaardig familiehuisje bouwen op een gebied dat nauwelijks geschikt is voor een klein zomerhuisje.

Huis met 3 verdiepingen op een klein perceel

Moderne monolithische woningbouwtechnologieën, het gebruik van metalen framestructuren maken het mogelijk om creatieve gebouwen te creëren die ver verwijderd zijn van de kenmerken van de gebruikelijke klassieke objecten.

huis op een klein perceel met een helling

Laten we eens kijken naar 5 methoden voor een rationele benadering van de bouw van een volwaardig huisje op een miniatuurbinnenplaats met behulp van het voorbeeld van projecten van de architectenbureaus Ruangrona en Aoyagi Design.

Verticale zonering van een huis op een klein perceel

De belangrijkste manier om een ​​klein gebied rationeel te gebruiken, is door niet in de breedte maar omhoog te staan. Ontwerpers en architecten hebben functionele ruimtes verticaal afgebakend, van sociale kamers beneden naar privékamers op de bovenste verdiepingen.

atrium van een huis op een klein perceel

Door deze benadering van de constructie van het huis konden we een hoog niveau van privacy van ruimtes ten opzichte van elkaar bereiken. De architecten hebben het gewenste effect bereikt, ook al lijkt het in eerste instantie dat er hier geen sprake kan zijn van privacy.

Het idee om een ​​huis te integreren met een klein perceel

Omdat er een tekort aan bouwruimte was, werd het huisje niet als een apart gebouw gebouwd, maar alsof het in de toegewezen ruimte werd geïntroduceerd. De architecten hebben het huis in het perceel gebouwd en de architectuur aangepast aan de vorm en grootte van het erf.

huis exterieur op een klein perceel

Dit idee om een ​​huis te bouwen op een klein perceel heeft niet alleen in het voordeel van de rationaliteit gespeeld, maar ook het aanpassingsvermogen van het ontwerp. Het was mogelijk om de originaliteit van het object in de context van architectuur te benadrukken en het huisje zo harmonieus mogelijk in de omgeving te integreren.

gevel op een klein perceel

Hier werden geen starre grenzen gecreëerd tussen het aangrenzende territorium en de leefruimte. Hoe meer open en dicht bij de natuur de kamer is gemaakt, hoe ruimer en vrijer het lijkt. Directe toegang tot de tuin vergroot visueel de behuizing.

Huisidee op een compact perceel in een moderne stijl

Moderne minimalistische trends in design en architectuur onderscheiden zich door bijzondere rationaliteit, laconisme en functionaliteit. Hier is niets overbodigs, geen zinloze decoratieve structuren, bovenbouwen, uitbreidingen.

huis trap op een klein perceel

Elke vorm en element in huis, elke vierkante meter heeft een specifiek doel en staat niet stil.

keuken thuis op een klein perceel

Dat gezegd hebbende, moderne stijlen zijn geschikt voor niet-traditionele, compacte woningen. Zelfs met een minimale oppervlakte wordt het mogelijk om trendoplossingen te implementeren zoals vrije planning, glas in lood, zonering, integratie met het aangrenzende territorium.

Veel licht en vrijheid van de binnenruimte van de woning op een kleine binnenplaats

Een huis op een miniatuurbinnenplaats tussen stedelijke gebouwen is in de meeste gevallen omgeven door aangrenzende percelen, gebouwen – ze kunnen bijna end-to-end worden geplaatst. Het is moeilijk om hier een groot glasoppervlak te maken, omdat je vanuit het raam naar de aangrenzende muur moet kijken. Daarom wordt aanbevolen om panoramische ramen vanaf de meest open zijde in woonkamers en slaapkamers te installeren. Door hen krijgt de ruimte veel daglicht.

balkon van een huis op een klein perceel

Ontwerpers onderscheiden woonruimte niet in veel compacte kamers. In plaats daarvan maken ze zones en houden ze de kamers zo vrij mogelijk van scheidingswanden, visueel open en licht.

woonkamer aan huis op een klein perceel

Zo is het huis gevuld met lucht en ontstaat de indruk dat je in een ruim huis bent. En om het effect te versterken wordt er veel kunstlicht toegevoegd. Naast de hoofdverlichting hebben de ontwerpers ook een gezoneerde verlichting uitgedacht.

Neutrale kleuren en natuurlijkheid thuis op een klein perceel

Om het gebrek aan ruimte effectief te neutraliseren, is het de moeite waard om lichte, natuurlijke en achromatische tinten te gebruiken – wit, lichtgrijs. Ze kunnen worden aangevuld met contrasten in zwart. Maar het wordt over het algemeen aanbevolen om het interieur en exterieur te verdunnen met natuurlijke pasteltinten.

huiskleur op een klein perceel

Witte, beige, houtachtige tinten verleggen visueel de grenzen, vullen zelfs een krappe ruimte met lucht en licht. Visueel drukt zo’n omgeving niet op, het lijkt zacht, gezellig en huiselijk comfortabel. Het is het palet dat helpt om het pand met de hoogste kwaliteit te verslaan.

kindertehuis op een klein perceel

Door gebruik te maken van deze ideeën om een ​​huis op een klein perceel te bouwen, wordt het mogelijk om een ​​ruime, comfortabele gezinswoning te bouwen op een binnenplaats van slechts een paar meter lang en breed. Tegelijkertijd is er voldoende ruimte op het grondgebied voor de aangrenzende recreatiegebieden. Het wordt een volwaardig familiehuisje met de nodige privacy in woonruimtes.

Tags: