Meteen naar de inhoud
ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » Klein Huis in Loftstijl / 4 Ideeën voor uitrusting

Klein Huis in Loftstijl / 4 Ideeën voor uitrusting

De meest gewaagde, creatieve ontwerpen en architectonische ideeën impliceren vaak een schending van algemeen aanvaarde regels voor het ontwerp en de inrichting van woningen. Een klein huis in loftstijl is een van die gevallen, omdat deze ontwerprichting ruimte vereist.

Klein Huis in Loftstijl

Laten we eens kijken naar 4 trucs die het mogelijk maakten om een ​​loft in een kleine privéruimte te gebruiken voor werk en ontspanning aan de rand van Oslo (Noorwegen).

Klein Huis in Loftstijl

Goed gekozen vormen en palet

Ontwerpers en architecten hebben de leefruimte niet oververzadigd met decor, massieve figuren en structuren. Het palet is hier het eenvoudigst. Het bestaat uit een paar basisgrijs en bruin.

Klein Huis in Loftstijl

Deze tinten zien er sober genoeg uit voor een loft, maar ze zijn enkele van de meest zachte als het gaat om vouwruimte. Met soberheid is het palet niet te donker, dus het effect van somberheid en stijfheid wordt niet in de kamers gecreëerd.

Klein Huis in Loftstijl

Minimalistisch ecodesign vermengd met loft

Het interieur bleek enigszins eclectisch te zijn en combineerde kenmerken van verschillende richtingen tegelijk. Naast de loft zijn hier minimalisme, country en ecostijl duidelijk zichtbaar. Bijzondere aandacht wordt besteed aan minimalisme in een klein huis in loftstijl. Dankzij dit ontwerp zijn de functionele gebieden praktisch en rationeel ingericht.

Klein Huis in Loftstijl

Tegelijkertijd was er een minimum aan ruimte voor nodig. Bovenin bevindt zich bijvoorbeeld een mezzanine met een zithoek en een minimalistische trap leidt daarheen, die tegelijkertijd dienst doet als rek. Eco-direction laat het huis kennismaken met het prachtige natuurlijke omringende landschap. Het huisje is gelegen tussen de Noorse heuvels en bossen.

Klein Huis in Loftstijl

Klein huis in loftstijl – verticale zonering

Het huis heeft een niet-standaard configuratie en locatie van woonwijken. Aan de noordkant is de ruimte meer horizontaal gezoneerd – er is een werkgebied dat ruimte nodig heeft. Maar richting het zuiden wordt het huisje steeds meer verticaal. Het gebouw loopt taps toe en stijgt op vanaf de zuidgevel.

Klein Huis in Loftstijl

De architecten hebben bereikt dankzij deze rationaliteit van een kleine woonruimte. Een klein huis in loftstijl dat zich naar boven uitstrekt, is een gelegenheid om de ruimte visueel naar boven uit te breiden. Hoge plafonds zijn een must voor deze trend.

Klein Huis in Loftstijl

Veel licht en openheid van woningen

Een van de gevels van een klein huis in loftstijl is volledig van glas. Ernaast bevond zich een werkruimte met een bureau. Beglazing zorgt niet alleen voor een prachtig panoramisch zicht op het Noord-Noorse landschap, maar maakt de werkplek ook open en licht.

Klein Huis in Loftstijl

Deze techniek verloste de behuizing van het verkrampte effect. Juist vanwege de visuele beperking wordt het hok immers niet aanbevolen voor gebruik in kleine huizen. Maar het idee van panoramische beglazing loste dit probleem op.

Klein Huis in Loftstijl

Zo zal een klein huis in loftstijl behoorlijk comfortabel, spectaculair en ruim zijn. Om dit te doen, moet je de ruimte erin goed verdelen, zorgen voor de visuele uitbreiding van de woonruimte en de richting combineren met stijlen die relevant zijn voor kleine woningen. Een andere doorslaggevende factor is een strikt, maar niet somber palet.

Klein Huis in Loftstijl
ArchitectsJVA
PhotoJonas Adolfsen