Meteen naar de inhoud
ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » Klein Huisje in Chaletstijl / We bouwen met traditionele technologieën

Klein Huisje in Chaletstijl / We bouwen met traditionele technologieën

Het kleine huisje in chaletstijl is een rustieke alpenwoning die eruitziet als een herdershut. Maar in een moderne interpretatie is het veranderd in een milieuvriendelijke villa, die overeenkomt met de canons van de moderne woningbouw in de buitenwijken. Gaia Studio heeft een cottage in chaletstijl onthuld op een heuvel in Costa Rica, in de stijl van de stijl.

klein huisje in chaletstijl

Laten we een voorbeeld nemen van hoe een berghut werd omgevormd tot een stijlvol luxe pand.

De voordelen van huisvesting op de hellingen in de hooglanden zijn de spectaculaire uitzichten. Hiervan kan men niet anders dan profiteren en aan het ogenschijnlijk bescheiden huis is een uitzichtterras met een panorama van 250 ° bevestigd. Om optimaal te profiteren van de esthetische ligging van het kleine huis in chaletstijl op een heuvel, was de gevel van de tweede verdieping praktisch open.

klein huisje in chaletstijl

Panoramische constructies in plaats van traditionele ramen zorgen voor een onbelemmerd uitzicht vanuit de leefruimte gedurende tientallen kilometers rondom. De bewoners lijken zich op de top van de jungle te bevinden.

klein huisje in chaletstijl

Een klein huis in chaletstijl versmelt bijna met de natuurlijke omgeving – dit is een trend in de moderne architectuur in de buitenwijken. Het project voorziet in bijzonder succesvolle methoden om het object in het lokale landschap te integreren – structuren gemaakt van onbehandeld hout, boomstammen als dragers, een levend groen dak dat soepel overgaat in de jungle, een groot aantal planten in en om het huis.

klein huisje in chaletstijl

Dit zorgde voor een gedegen integratie in de omgeving. Het lijkt erop dat het niet de ingenieurs waren die aan de constructie hebben gewerkt, maar de natuur zelf. Watervoorziening en elektriciteit worden hier geproduceerd uit hernieuwbare natuurlijke bronnen. Een persoon kon alleen de ruimte voor zichzelf regelen – om de decoratie te voltooien, meubels te installeren.

klein huisje in chaletstijl

In feite is het huis gebouwd van wat zich recht onder je voeten bevindt in het gebied waar het zich bevindt. Maar met steen en hout bouwden de architecten hier een comfortabele omgeving voor een modern gezin – een overdekt terras met een open haard en een jacuzzi, een zwembad, en maakten het pand dynamischer.

klein huisje in chaletstijl

Zo is een klein huisje in chaletstijl een open, maar gezellige woonruimte die zoveel mogelijk in de natuur is ingebed. En zelfs gewaagde en creatieve ideeën moeten hier worden gerealiseerd met behulp van elementaire structuren en materialen – boomstammen, planken, stenen, stammen.

ArchitectsGaia Studio Patrick Rey
PhotoReiner Alpizar
Tags: