Meteen naar de inhoud
ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » Landhuis van 2 Containers / 4 Ideeën om te bouwen

Landhuis van 2 Containers / 4 Ideeën om te bouwen

Zeecontainers worden veel gebruikt bij de bouw van goedkope, maar stijlvolle en praktische moderne landhuizen. Architecten bieden verschillende manieren om metalen constructies tot één object te combineren – ze plaatsen ze op elkaar, verbinden ze horizontaal. Overweeg een landhuis met 2 containers met een ietwat ongebruikelijke manier om ruimte te organiseren.

huis van 2 containers

Er zijn 2 aparte gebouwen die elkaar aanvullen.

huis van 2 containers

Twee gebouwen met een gemeenschappelijk recreatiegebied

Twee tegenover elkaar geplaatste containers zijn door een gemeenschappelijke luifel met elkaar verbonden tot één object. Onder de luifel tussen de gebouwen is een multifunctionele ruimte ingericht voor recreatie, werk, sport, spelletjes met kinderen en familiebijeenkomsten.

huis van 2 containers

Door deze configuratie is een landhuis met 2 containers niet zomaar een landhuis, maar een universele ruimte die nauw geïntegreerd is met de omringende natuur.

huis van 2 containers

Het effect van het vergroten van de ruimte door grote ramen

Een van de belangrijkste en meest effectieve technieken voor het inrichten van dit landhuis met 2 containers was het gebruik van grote panoramische ramen. Door de beglazing in de vloer is de ruimte binnenin visueel breder, vrijer en lichter geworden. Het is de architecten gelukt om het gesloten dooseffect kwijt te raken.

huis van 2 containers

De containers zijn geëvolueerd tot een ergonomische leefruimte die nauw is geïntegreerd met dieren in het wild. Door de ligging van de tegenover elkaar gelegen gebouwen wordt de vertrouwelijkheid van kamers met panoramische ramen bereikt. De gebouwen van het gebouw blokkeren elkaar van buitenaf gezien.

huis van 2 containers

Milieuvriendelijke omgeving

Om het comfort en de gezelligheid van een 2-containerwoning te bereiken, is het interieur afgewerkt met natuurlijk hout. Binnen kan men niet zeggen dat dit een metalen constructie is. De muren, plafonds en vloeren zijn exact hetzelfde als een traditioneel landhuis van steen, baksteen of hout.

huis van 2 containers

Architecten en ontwerpers maakten de omgeving niet verstedelijkt of industrieel, maar creëerden een leefruimte zo dicht mogelijk bij de natuur uit natuurlijke, niet-giftige en veilige materialen. Hoewel de buitenkant van het huis een gelijkenis vertoont met een industriële metalen structuur, is het interieur volledig aangepast voor comfortabel wonen.

huis van 2 containers

Vlotte overgang van wonen naar natuur

Probeer bij het uitrusten van een vakantiehuis vanuit zeecontainers een soepele overgang van woonruimte naar omgeving te maken. De metalen constructies passen dus harmonieus in de natuurlijke omgeving. In het gepresenteerde project zijn de huizen afgewerkt met hout, zijn metalen constructies geverfd in natuurlijke neutrale tinten. Tussen woning en omgeving ontstaat een luifelruimte met houten meubelen.

huis van 2 containers

Om uit 2 containers een modern landhuis te bouwen en deze zoveel mogelijk in de natuurlijke omgeving te integreren, loont het de moeite om het industriële effect in de omgeving weg te werken, de binnenruimte te combineren met de omgeving en een tussengelegen recreatiegebied te creëren. De bruikbaarheid van deze ideeën wordt bewezen door het gepresenteerde project van het landhuis.

ArchitectsPlannea Arquitectura