Meteen naar de inhoud
ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » Modern Tuinhuisje / 5 Trucs om te regelen

Modern Tuinhuisje / 5 Trucs om te regelen

Nieuwe architectonische trends gaan niet voorbij aan verbeteringsobjecten voor de omgeving. Dit geldt allereerst voor rustplaatsen. Gesloten gesloten ruimtes verliezen langzamerhand hun relevantie en worden vervangen door ruimtelijkheid, openheid en rationaliteit. Een modern tuinhuisje voor een gezin moet comfortabel zijn wanneer alle bewoners van het huis op vakantie zijn en mag zich niet schamen bij het ontvangen van gasten. Meteen daarmee moeten alle noodzakelijke functionele ruimtes worden uitgerust – een eettafel, een plek voor een barbecue, een speeltuin.

modern tuinhuisje

Dit tuinhuisje werd gepresenteerd door het architectenbureau Cristián Axl Valdés. Beschouw de 5 belangrijkste architectonische kenmerken die het tot een comfortabele, multifunctionele openluchtrecreatieruimte maakten.

Groot intern volume

modern tuinhuisje

De oppervlakte van het ruime, moderne prieel is 75 m². Maar volgens het idee van de architecten is alleen een groot vierkant niet voldoende voor lichtheid en vrijheid. De hoogte van de constructie was 3,7 m. Tegelijkertijd werd het dak visueel licht gemaakt en heeft het een opening in het midden, waardoor het gevoel van isolatie wordt geëlimineerd en een effectieve toegang tot frisse lucht onder de luifel wordt geboden.

Vrije ruimte

modern tuinhuisje

Binnen is er veel vrije ruimte gelaten – hier kun je tuinmeubelen plaatsen of een feestje organiseren. Een ruime overdekte ruimte is ook handig om met kinderen te spelen, entertainment. In een modern prieel mag er geen gevoel van beperking en benauwdheid zijn.

Robuust, stijlvol en duurzaam ontwerp

modern tuinhuisje

Het object combineert verschillende moderne stijlen – loft, minimalisme. Er is hier praktisch geen decor en elk element heeft een functioneel doel. Stijlvolle, esthetische metalen constructie weerspiegelt bruikbaarheid en rationaliteit. Als dak werd een licht en duurzaam metalen profiel gebruikt.

Open ruimte onder de luifel

modern tuinhuisje

De afwezigheid van decoratieve elementen, het lichte, open ontwerp zorgde voor maximale vrije toegang tot de ruimte onder de luifel. Het is nauw verwant aan de natuur rondom. De architecten voorzagen niet in leuningen, hekken – je kunt van elke kant naar buiten gaan en binnenkomen. Wil je een grootschalige picknick of evenement organiseren, dan kan de overdekte ruimte samen met de buitenruimte gebruikt worden.

modern tuinhuisje

Lange tafel met barbecue

De barbecueplaats met een modern tuinhuisje moet direct onder de luifel worden uitgerust door een schoorsteen te installeren. U kunt dus maaltijden bereiden in een comfortabele omgeving direct naast het eetgedeelte. Het is beter om de tafel niet breed, maar lang te dekken. Na hem is het niet alleen mogelijk om het hele gezin te verzamelen, maar ook om gasten te ontvangen.

modern tuinhuisje

Een modern tuinhuisje voor een groot gezin moet dus zo licht, ruim, licht en rationeel mogelijk zijn uitgerust. Het zal comfortabel zijn om hier te ontspannen met zijn tweeën of alleen, maar ook met een groot gezelschap, dat familieleden uitnodigt om te bezoeken. In sterkere mate zou het niet op een gesloten ruimte moeten lijken, maar op een eenvoudige, maar duurzame en betrouwbare luifel.

ArchitectsCristián Axl Valdés
PhotoLeo Basoalto