Meteen naar de inhoud
ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » Oude Baksteen in het Interieur met een Industrieel Tintje

Oude Baksteen in het Interieur met een Industrieel Tintje

Het appartementenproject van architectenbureau LCAC Arquitetura is uitgedacht met het oog op de behoeften van jonge huurders. De nieuwe eigenaren wilden stijlvolle, trendy woningen creëren in het oude huis, waarbij de renovatiekosten worden geoptimaliseerd, maar tegelijkertijd een creatieve omgeving wordt gecreëerd. Om deze reden is de oude baksteen in het interieur als basis genomen voor het inrichten van de ruimte.

oude muur nabootsen

Het project voorzag in het reinigen van een deel van de muren van gips zonder deze oppervlakken verder af te werken. Zo werd een klassiek stadsappartement een stijlvolle industriële loft. Maar het was nog steeds nodig om deze techniek te verslaan om de juiste sfeer te creëren.

Het was mogelijk om de industriële stijl te benadrukken die werd gecreëerd door het oude bakstenen metselwerk in het interieur dankzij de technische communicatie die in het zicht bleef. In plaats van ze te verbergen, concentreerden de ontwerpers zich integendeel op ventilatiekanalen, bedrading, leidingen.

bakstenen muur interieur

Nadat de draden van de muren waren verwijderd, bleven daar groeven achter. Aan het plafond hing een metalen frame met lampen. Ook het technische gedeelte van het appartement is een onderdeel van het ontwerp geworden. Het benadrukt ook eenvoudig meubilair, metaalwerk, hout en plastic.

Tegelijkertijd ziet de behuizing er gezellig en compleet uit dankzij de hoogwaardige afwerking van alle andere oppervlakken, een doordacht verlichtingssysteem en een complete set meubels en apparaten.

bakstenen muur bewerken

Witte muren en plafonds, massief houten tafels, werkbladen, parketvloeren, decor verzachten de industriële stijl en voegen huiscomfort en warmte toe aan het appartement. Zo dragen lichte afwerkingen en doordachte verlichting bij aan een verlichtende sfeer.

Oude baksteen in het interieur vereist open ruimtes. De woonkamer en keuken zijn gecombineerd tot één ruimte, onderverdeeld in ruimtes voor ontspanning, koken, eten en werken. Vanaf de zijkant van de aangrenzende tuin is panoramische beglazing aangebracht met toegang tot de binnenplaats. Hierdoor beperkt het metselwerk de ruimte niet. Het appartement ziet er niet somber of benauwd uit.

bakstenen muur binnen

Het gebruik van oude baksteen in het interieur van een modern appartement is een manier om individualiteit en originaliteit aan woningen toe te voegen, het modieus te maken en tegelijkertijd de reparatiekosten te optimaliseren. Ondanks dat de renovatiewerkzaamheden omvangrijk lijken en het appartement onherkenbaar verandert, minimaliseert u de afwerkingskosten. Maar de receptie is behoorlijk extravagant en daarom alleen geschikt voor degenen die klaar zijn voor creatieve oplossingen.

ArchitectsLCAC Arquitetura
PhotoRomulo Fialdini