Meteen naar de inhoud
ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » Paalwoningen / 2 Frisse ontwerpideeën van de beste architecten

Paalwoningen / 2 Frisse ontwerpideeën van de beste architecten

Het architectenbureau Nautilo Arquitetura & Gerenciamento besloot een conceptwoning te bouwen op een helling op palen in het hart van een van de Braziliaanse bossen. De speciale constructie van de fundering maakte het mogelijk de gebouwen praktisch hangend te verankeren op een steile heuvel omringd door wildernis.

paalwoningen
huis op schroefpalen
huis op palen foto
frame huis op palen

Deze technologie maakte het niet alleen mogelijk om het beoogde project uit te voeren, maar ook om de kosten te minimaliseren, aangezien het irrationeel zou zijn om hier een traditionele gewapende betonnen fundering te plaatsen.

Huis op schroefpalen – ongerepte natuur net buiten de ramen

Het gepresenteerde huis op een steile helling op palen is gebouwd met minimale interferentie met het landschap. Hier werd een minimum aan graafwerkzaamheden verricht, de grond werd niet ontwikkeld of geëxporteerd. Dit maakte het mogelijk om zelfs de bomen te behouden die het dichtst bij het huis groeiden – een van de belangrijkste wensen van de eigenaren. Klanten wilden wilde dieren en bosbewoners rechtstreeks vanuit hun woonkamer kunnen observeren.

huis op een helling op palen

De aanwezigheid van bomen direct naast het huis heeft nog een andere functionele betekenis. Omdat de helling steil en enorm is, minimaliseert vegetatie de kans op aardverschuivingen. De grond blijft stationair en houdt de palen stevig vast.

huis op een helling op palen

Hoge paalwoning – Prioritaire verticale planning

Het huis op een helling op schroefpalen heeft een oppervlakte van 1300 m². Maar horizontaal is hij vrij compact. De nadruk ligt vooral op de verticale planning van de ruimte, die is georganiseerd over 4 verdiepingen.

huis op een helling op palen

Tegelijkertijd is de ingang van het gebouw vanwege de steile berg net in het bovenste gedeelte gemaakt. Er is ook een oprit voor een auto en een garage ontworpen – een atypische oplossing voor de particuliere woningbouw. Kamers op de verdiepingen hebben verschillende niveaus van privacy. Sociale ruimtes in het huis op de helling op palen zijn beneden gemaakt – er is ook het belangrijkste openluchtrecreatiegebied met een zwembad. Privéruimtes worden ingenomen door de middelste verdiepingen.

huis op een helling op palen

De implementatie van verschillende niveaus maakte het mogelijk om een ​​maximale integratie van het huis in de lokale natuurlijke omgeving te bereiken. Het is gebouwd op een niveau met bomen en de vloeren zijn zo ontworpen dat de vegetatie het gebouw niet te veel schaduw geeft. De privékamers en het bovenste terras bieden uitzicht in de verte over de rand van de bomen. Ondertussen is het hoofdaanzicht een dicht bos met zijn inwoners.

huis op een helling op palen

Zo is het ruime huis op een helling op palen van het architectenbureau Nautilo Arquitetura & Gerenciamento een concept van verticale planning van woonruimte voor integratie in de natuur op alle niveaus – van de grond tot de randen van de bomen. Het huis is gebouwd met minimale hinder voor de omgeving. Door de implementatie op een paalfundering kon tijdens de bouw de ongerepte natuur, die direct buiten de ramen begint, behouden blijven.

ArchitectsNautilo Arquitetura & Gerenciamento
PhotoAlessandro Guimarães 

Houten huis op palen – een interessant idee uit Sri Lanka

Houten huis op palen

Het is mogelijk om onder alle omstandigheden een huis te bouwen. Ook al is de plek niet erg geschikt om in te wonen. En laat het geen modieuze appartementen zijn, maar een bepaalde comfortzone. Dit is het belangrijkste argument.

Houten huis op palen

Let goed op hoe deze kwestie in Sri Lanka werd aangepakt. Gezien de bezetting van de klant hebben de architecten een origineel houten huis op palen gemaakt. Het ligt op een verhoogde positie met op de achtergrond rijstvelden en jungle. Zoiets als een bungalow. Als u naar het hoogste punt van het huis klimt, kunt u een prachtig landschap aanschouwen. En reguleren ook de rijstteeltcyclus in de velden.

Houten huis op palen

Frame huis op palen – voor werk en om te spelen

Het houten huis op palen is van een jonge ondernemer. Het is belangrijk dat hij controle heeft over alles wat er op zijn landgoed gebeurt. Hij wil een veilige haven hebben om te ontsnappen aan het drukke stadsleven. Het is in elk seizoen comfortabel om hier te zijn, zowel alleen als met je familie en vrienden. Daarnaast verhuurt de eigenaar zijn huis aan iedereen die in de natuur wil zijn en in een rustige sfeer wil ontspannen.

Houten huis op palen

De oppervlakte van het houten huis op palen is 120 vierkante meter. Het belangrijkste doel is om te voldoen aan de “rust” -factor.

De plattegrond van een huis op palen voorziet in:

  • drie slaapkamers;
  • badkamers;
  • multifunctionele ruimte met pantry.
Houten huis op palen

De muren van de slaapkamer zijn bedekt met hout. Gebruikt techniekbord in bord. Het is een natuurlijke en duurzame textuur. Het creëert een gunstige sfeer en bescherming tegen externe factoren. De façade van de slaapkamers is op het oosten gericht en onthult een uniek natuurlijk landschap.

Houten huis op palen

Paalwoningproject – originele vorm en indeling

De niveaus zijn verbonden door een bijna externe trap. Extra kamers zijn verborgen onder een luifel. De indeling van de ruimte is competent en compleet. Hierdoor kunt u ontsnappen aan uw dagelijkse beslommeringen zonder een gebrek aan comfort. Alles wat u nodig heeft, is altijd bij de hand.

Houten huis op palen

De vorm van het gebouw lijkt op een kapel. Dit is een verhoogd dek en goed geplande ruimte. Eenvoudig asymmetrisch dak. Het zet uit, raakt de grond, creëert een zekere onbalans en symboliseert de filosofie van de tijdelijkheid van alles in deze wereld.

Houten huis op palen

Het structurele concept accepteert het geheel als een element dat op een heuvel ligt, niet als een erin ingebed element. Stalen masten zijn langwerpige lijnen die op verschillende hoogtes in het landschap natuurlijke golvende grond raken.

Houten huis op palen

De gebruikte materialen zijn staal, hout en bamboe componenten. De lijnen blijven helder en glad. Dit geeft het huis een zekere kwetsbaarheid en tegelijkertijd stabiliteit en kracht. De palen tasten vegetatie en bodem niet aan, waardoor het natuurlijke evenwicht van de omgeving behouden blijft.

Houten huis op palen