ArtFacade » 333k+ Best House Projects » Sliding Roof Design In A Beautiful French House

Sliding Roof Design In A Beautiful French House

In an interesting project from the architectural bureau Avignon Architecte, traditional architecture intersects with the latest and most technological solutions. The classic French house is complemented by a unique element – a spacious kitchendining room above which there is a high-tech opening sliding roof.

Design feature in dynamism. She moves forward, creating a canopy over the adjacent terrace. At the same time, the kitchendining room turns into an open-air area. A super dynamic solution, thanks to which part of the living space can be transformed into an outdoor area, and the adjacent area can be adjusted for a comfortable stay on a sunny day.

Dynamics of space – the main message of a sliding high-tech roof

A very small plot was allocated for construction, which is located between neighboring houses. But even in such conditions, the owners wanted to have their own private outdoor space for relaxation, family dinners and outdoor dining.

The opening sliding high-tech roof helped to solve the problem, it would seem, in a hopeless situation. The main purpose of this design is to give residents a part of private space in the open air, while maintaining a comfortable living area.

Thus, due to the opening roof, the same space can be used in completely different ways. On a cloudy, rainy day or in winter, the owners get a full kitchen here. And during the summer heat, it is enough to open the roof, and the room turns into an open-air terrace with a cooking area.

Incredible landscape integration with sliding high-tech roof

The house is located in the picturesque area of the commune of Le Pouligen on the coast of the Bay of Biscay. Strikingly beautiful nature, romantic atmosphere and views of the Atlantic have become the main decorations of this area, which you want to be even closer to. Thanks to the dynamic roof of the unique French house, the owners have this opportunity.

The configuration and functionality of the house provide a close connection to the spectacular landscape. For this, large opening panoramic windows are provided here. But the opening structure from above creates the maximum proximity with the environment.

Another highlight was the shower at the entrance. Having returned from the sea, you can take a shower without entering the house, and immediately relax on the terrace or in the kitchendining room.

A spectacular solution with a sliding high-tech roof successfully coexists with a light, bright traditional house. Comfortable spaces and ultra-tech ideas are at the disposal of residents, providing incredible opportunities in the context of familiarizing themselves with an impressive landscape.

ArchitectsAvignon Architecte
ImagesSylvain Bonniol