Meteen naar de inhoud
ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » Stenen Houten Huis / Een moderne interpretatie van landelijke huisvesting

Stenen Houten Huis / Een moderne interpretatie van landelijke huisvesting

Architectenbureau MMXX Architects heeft een modern stenen-houten huis gepresenteerd in de stad Samokov (Bulgarije). Het gebouw met twee verdiepingen kenmerkt zich door een eenvoudige rechthoekige vorm en kenmerkt zich door typische dorpswoningen. Het is opgetrokken uit traditionele duurzame materialen, heeft een symmetrische gevel en een zadeldak. Maar tegelijkertijd introduceerden de architecten in het project elementen die comfort bieden aan een modern gezin.

Stenen Houten Huis

Laten we eens kijken naar hun kenmerken.

Stenen Houten Huis

Harmonie van steen, hout en metaal

De eerste verdieping van het gebouw fungeert als een solide fundering en is gemaakt van massief steen. Het benadrukt de link tussen het gebouw en de site en zorgt voor een harmonieuze integratie van de site in het gebied. Door de solide begane grond oogt het steenhouten huis als een solide fort met de nadruk op milieuvriendelijkheid.

Stenen Houten Huis

De houten tweede verdieping van het stenen huis is iets verzonken. Door de uitvoering van hout oogt het licht en comfortabel om in te wonen. Het is dit deel van het gebouw dat benadrukt dat het bij een gezinswoning hoort, waardoor de ruwheid en agressiviteit van het stenen lagere niveau worden verzacht.

Stenen Houten Huis

Zo zijn de kracht en veiligheid van een stenen huis nauw verweven met comfort en gezelligheid. Bovendien komen de eerste kwaliteiten vooral tot uiting in de sociale, gemeenschappelijke ruimtes op de benedenverdieping, en de laatste – in de privékamers boven. Dit alles is verborgen onder een stevig stalen dak.

Stenen Houten Huis

Het dak is ontworpen om gezelligheid, schaduw te creëren op open terrassen in de zomer en het huis warm te houden in de winter. Een luifel aan de zuidkant van het huis bedekt de panoramische ramen tegen de brandende zon en biedt een vrij uitzicht op het landschap.

Panoramische beglazing als de belangrijkste architectonische techniek in een stenen huis

De belangrijkste kenmerken van de moderniteit van het huisje zijn panoramische beglazing van gevels, openheid en ruimtelijkheid van indelingen. De interne vrije ruimte biedt een indrukwekkend uitzicht op het Rila-gebergte en de groene omgeving. Door de openheid lijkt de behuizing visueel nog ruimer en combineert praktisch met de schilderachtige landschappen buiten de ramen.

Stenen Houten Huis

De panoramische structuren van het stenen-houten huis zijn glijdend gemaakt, waardoor de woonruimte direct in contact staat met het omliggende platteland. De architecten creëerden een vervagingseffect tussen binnen en buiten en zorgden voor een vloeiende overgang van afwerkingsmaterialen aan de buitenkant naar het interieur. Gedeeltelijk hetzelfde hout en dezelfde steen zijn gebruikt in de inrichting en op de gevel.

Stenen Houten Huis

Tegelijkertijd werd het huis behoorlijk privé gemaakt. Het is bedekt met vegetatie langs de omtrek van de site. De privacy van de open binnenruimte wordt ook verzekerd door het gebruik van spiegelglas in de panoramische ramen.

Stenen Houten Huis

Het stenen en houten huis van MMXX Architects staat voor betrouwbaarheid en comfort. Het combineert op harmonieuze wijze de kenmerken van een traditioneel landelijk huis en een modern familiehuisje.

ArchitectsMMXX Architects
PhotoStudio Noise