Meteen naar de inhoud
ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » Wenteltrappen / 3+ Voordelen in het interieur

Wenteltrappen / 3+ Voordelen in het interieur

De steile wenteltrap in het interieur van het gepresenteerde huis van de architectonische Tsutsumi & Associates is bijna het belangrijkste element in het ontwerp van de omgeving. Het vervult tegelijkertijd de belangrijkste functionele en esthetische taken, voegt charme en hoge huisvestingskosten toe.

wenteltrappen

Het project toont duidelijk alle voordelen van dit ontwerp aan. Laten we de drie belangrijkste bekijken.

Spiltrap / Esthetisch en modieus

De moderne wenteltrap past harmonieus in het stijlvolle, minimalistische interieur. Het ontwerp ziet er futuristischer en indrukwekkender uit in vergelijking met de klassieke rechte versies.

spiltrap 180 graden

De ontwerpers speelden het in dezelfde stijl als het interieur zelf, voegden verlichting toe en concentreerden zich op de eigenheid van de vorm. Door vloeiende lijnen verdunt het de ongecompliceerde sfeer, voegt het dynamiek toe, maar trekt het tegelijkertijd niet alle aandacht naar zich toe, maar brengt het alleen een element van gezelligheid, comfort en zachtheid in huis.

houten wenteltrap

Het uitzicht op de structuur is zo indrukwekkend dat het tijdens het ontwerp zo gemaakt is dat het bekeken kon worden vanaf het terras achter de panoramische beglazing.

wenteltrap hout

Ruimtebesparende wenteltrap / Ruimte besparen

In tegenstelling tot het klassieke rechte ontwerp met enkele of dubbele vlucht, neemt de steile wenteltrap veel minder ruimte in beslag en kan hij letterlijk in het midden van de leefruimte worden geïnstalleerd. Maar om nog meer rationaliteit te bereiken, bouwden de architecten het in de hoek die waarschijnlijk het minst bruikbaar was.

leuning spiltrap

Met deze opstelling hindert de trap het vrije gebruik van de rest van de leefruimte niet, met de installatie van dimensionaal meubilair. Op de tweede verdieping is een kleine opening nodig voor een spiraalvormige structuur. Daardoor wordt ook nuttige ruimte bespaard.

Moderne wenteltrap / De mogelijkheid om het oorspronkelijke ontwerp te implementeren

Het wenteltrapmodel opent nieuwe mogelijkheden voor ontwerpers in de context van design. In dit geval is de traditionele pijlerstructuur gemaakt zonder deze centrale ondersteuning. Hierdoor was het mogelijk om het lichtheid en een creatieve ultramoderne uitstraling te geven. Het effect van gewichtloosheid wordt gecreëerd, omdat de verwrongen spiralen lijken te hangen en nergens op steunen.

marktplaats wenteltrap

Een modieuze steile wenteltrap in een minimalistisch interieur is niet zomaar een klim naar de tweede of derde verdieping, maar een mooi en praktisch meubelstuk. Door alle functies uit te voeren die eraan zijn toegewezen, neemt het een minimum aan vrije ruimte in beslag en wordt de ruimte visueel niet rommelig.

ArchitectsTsutsumi & Associates
PhotoSensor Images

Fotogalerij van moderne wenteltrappen