ArtFacade » 333k+ Beste Huisprojecten » Natuurstenen Huis / Wat zijn de voordelen?

Natuurstenen Huis / Wat zijn de voordelen?

  • 4 min read

Een eigen woning van natuursteen is een trend in de luxe woningbouw. Het is modieus, duur en comfortabel. De recordlevensduur van zo’n pand wordt gecombineerd met uitstekende prestaties. Een modern project van een huis gemaakt van natuursteen werd gepresenteerd door het architectenbureau Dake Architectural Design

Natuurstenen huis

Om de bouwtechnologie authentiek te repliceren, huurde het bedrijf lokale vakmensen in om het te bouwen. Laten we eens kijken naar de voordelen van het object.

Hoewel het gepresenteerde huis van natuursteen overeenkomt met de moderne richting van de woningbouw, hebben ontwerpers en architecten het gestileerd om te lijken op de constructie van de afgelopen eeuwen. De stenen muren passen perfect in de omgeving van de stad Rizhao (China). Honderden historische gebouwen zijn tot op de dag van vandaag bewaard gebleven.

In tegenstelling tot andere gebouwen die al eeuwen in de regio hebben gestaan, voldoet de configuratie van dit natuurstenen huis volledig aan de wensen van de moderne familie. Maar uiterlijk herhaalt het het concept van een duurzame, veilige schuilplaats, die adel en welvaart symboliseert. Dit is een soort interpretatie van het fort op een nieuwe manier. De privacy van het huis is een van de belangrijkste kenmerken geworden.

Het huisje bestaat uit 4 gebouwen, verenigd tot één object. Dit maakte het mogelijk om privé-, utiliteits- en sociale panden effectief te scheiden. De gebouwen zijn in een vierkant gerangschikt en vormen een binnenplaats. Het heeft geplaveide stenen paden waarlangs u naar elk deel van het gebouw kunt gaan.

De grote ramen van het huisje kijken uit op de binnenplaats. Dit zorgt voor privacy. Bewoners zien altijd een prettig, gezellig beeld vanuit het raam. Doordat het huis van natuursteen laag is, heeft de binnenplaats praktisch geen schaduw. Het heeft ook een positief effect op de daglichtverlichting door de ramen.

Deze indeling biedt privacy en comfort van woonruimten en de omgeving. In een deel van het huis met een eetkamer werd ook beglazing gemaakt vanaf de zijkant van de straat. Maar om het huis aan het zicht te onttrekken, werd daar een stenen hek geplaatst dat bij de stijl van het huis zelf paste. Het hekwerk werd iets verwijderd van het gebouw, waardoor op deze plek een nieuwe binnenplaats ontstond. Volgens hetzelfde principe is een raam in een van de slaapkamers gemaakt.

Natuursteen is een veilig, milieuvriendelijk materiaal dat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. Een verwarmd gebouw houdt de warmte lang vast tijdens het koude seizoen, en in de warmte is het fris en koel. Hier is het mogelijk om met minimaal gebruik van klimaattechnologie een aangename sfeer te behouden.

Sommige muren in het huis bleven onafgewerkt. Dit benadrukt de identiteit van de woning, de ecologische stijl waarin het interieur is ingericht.

De natuurstenen woning is een hulpmiddel geworden om het moderne woonmodel in traditionele indeling te gebruiken. Uiterlijk en bouwtechnisch voldoet het gebouw aan de canons van woningbouw die al duizenden jaren bestaan. En in de context van het inrichten van ruimte en functionaliteit is dit een nieuwe generatie vastgoed.

Tags: